Holebi's en transgenders hebben meer last van honger dan hetero's.
Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat holebi's en transgenders meer last hebben met honger dan hetero's. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse denktank het Williams Institute dat bekend staat om zijn grootschalige onderzoeken.

Uit het onderzoek bleek dat Amerikaanse holebi's en transgenders meer last hebben van voedselonzekerheid dan hetero's. De studie definieerde voedselonzekerheid als met een beperkte of onzekere beschikbaarheid van zowel voedzaam als veilig voedsel als met beperkte of onduidelijkheid, tot over het vermogen tot een op een sociaal aanvaardbare manier aan voedsel komen. Volgens het rapport heeft 29% van de Amerikaanse holebi's en transgenders in het afgelopen jaar te maken gehad met het hebben van te weinig geld om voedsel te kopen voor zichzelf of hun gezin. Bij hetero's is dat 16%.

Verder bleek ook dat volwassen Amerikaanse holebi's en transgenders in de leeftijd van 18 tot 44 jaar tot drie keer vaker voedselbonnen aanvragen dan heteroseksuelen. Bij holebi koppels met kinderen tot 18 jaar gaat het om 2.1 keer vaker voedselbonnen aanvragen dan hetero's. Verder blijkt er ook nog een verschil te zijn onder holebi's Onder biseksuelen vraagt 25%, voedselbonnen, tegenover 14 % homo's en lesbiennes. Raciale ongelijkheid komt ook veel voor bij holebi's en transgenders waarbij 78% inheemse Hawaiianen last hebben van voedselonzekerheid, in vergelijk met 55% van de inheemse Amerikanen en 23% van de blanke holebi's. Een mogelijke verklaring waarom holebi's en transgenders meer last hebben van voedselonzekerheid is het feit dat nog steeds veel holebi's en transgenders op jonge leeftijd uit huis worden gezet, waardoor ze vaak niet of laag opgeleid blijven en of op straat leven of in de armoede blijven. De onderzoekers voegden tot slot toe dat ruim 47 miljoen Amerikanen, ruim 20% van de totale bevolking, voedselbonnen nodig heeft om te kunnen overleven.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 23 February, 2014 en 2353 keer gelezen.