Zangeres Rihanna komt op voor holebi's en transgenders.Zangeres Rihanna, 25, heeft zopas via Twitter en Instagram haar steun betuigd voor holebi's en transgenders in Rusland. Dat deed ze door een foto van zichzelf te plaatsen terwijl ze een muts draagt met daarop P6 (foto).

P6 staat voor Principle 6, en verwijst naar het zesde principe van het Olympisch Handvest dat stelt dat elke vorm van discriminatie onverenigbaar is met de geest van de Olympische spelen. Een principe dat wordt geschonden tijdens de spelen in Rusland waarna de internationale campagne Principle 6 werd opgericht, die protesteert tegen de anti holebi en trans wetten in Rusland.

Rhianna schreef bij haar foto verder nog 'Geen discriminatie'. De zangeres heeft ruim 34 miljoen volgers op Twitter en een link naar de foto staat ook op haar Instagram acount waar ze nog eens 12 miljoen volgers heeft. De zangeres is niet de eerste en enige die een statement maakte tegen homofobie. Eerder reageerden ook Elton John, Lady Gaga, Madonna, Cher, Stephen Fry, George Takei, Pink en velen anderen tegen de anti holebi wetten in Rusland.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
LESBISCHE OLYMPISCHE ATLETE MAAKT STATEMENT TEGEN HOMOFOBIE IN RUSLAND
HETERO'S & BEDRIJVEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN RUSLAND
GOOGLE MAAKT STATEMENT TEGEN HOMOFOBIE IN RUSLAND
VN ZEGT HOMOFOBE WET IN RUSLAND IS SCHADELIJK VOOR KINDEREN
53 OLYMPISCHE SPORTERS TEGEN ANTI HOLEBI WET IN RUSLAND<
IOC GAAT ATLETEN STRAFFEN ALS DIE OPKOMEN VOOR HOLEBI'S IN RUSLAND

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2014

Dit bericht is gepost op 17 February, 2014 en 2402 keer gelezen.