NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Holebi koppel heeft zeven adoptie kinderen met een handicap.
Vorig jaar kon je bij holebi.info het verhaal lezen van een Amerikaans homo koppel met 12 adoptie kinderen, die er nog twee bijnamen omdat die bloed verwant waren aan kinderen die ze al hadden geadopteerd. Vandaag brengt holebi.info je het verhaal van een Amerikaans lesbisch koppel met 7 adoptie kinderen.

De familie White bestaat uit 8 leden. Twee moeders en zes zonen en 1 dochter. De kinderen zijn allemaal heel bijzonder, want ze hebben allemaal een handicap, en worden liefdevol opgevoed door Stephanie White, 57, en Susan Wrightson-White, 61. De zeven kinderen kwamen bij het lesbische koppel terecht omdat hetero koppels geen kinderen met een handicap wensen te adopteren of op te nemen als pleegkind. En alsof het allemaal nog niet bijzonder genoeg is trok de familie White recent op cruise met zes van de zeven kinderen. Stel je voor: zes kinderen met een handicap samen aanschuiven aan een buffet op een cruise, met een mama voorop en een mama achteraan om alles in het oogje te houden terwijl de zes jongens van enthousiasme kwaakten als jonge eendjes. En het was trouwens niet de eerste keer dat de familie white op cruise ging.

Stephanie en Susan zijn al 35 jaar een koppel. De zeven kinderen die allemaal een handicap hebben zijn geadopteerd toen ze respectievelijk 3, 5, 7, 9, 13 en 16 jaar oud waren. Drie van hen komen uit New Mexico en vier uit Californiť. Kelly, 36, is doof met een milde vorm van autisme en werd geadopteerd toen Stephanie nog vrijgezel was. Jesse, 24 heeft het fragile x syndroom waardoor hij onder het autisme spectrum valt. Christopher 18, heeft autisme. Deze drie oudste kinderen verblijven sinds kort in groep huizen en krijgen volop bezoek van hun twee mama's. Dan zijn er nog de drie biologische broertjes afkomstig uit een gezin van 13 kinderen, Arturo, 19, en Fernando 18 hebben beide zware leerproblemen en lichte lichamelijke problemen, hun broertje Manuel, 13, heeft een verlamde arm waarmee hij is geboren. En dan is er nog de 15-jarige Ruben die het syndroom van down heeft en een milde vorm van autisme.

In 2008 kregen de kinderen een adoptie oma. Susan leerde een oudere dove alleenstaande vrouw kennen en nam haar in huis. Deze adoptie oma zorgde jarenlang mee voor de kinderen en leerden sommige van hen gebarentaal. Ze mocht ook nog mee maken dat Stephanie en Susan in het huwelijksbootje stapte het ging niet om een legaal huwelijk maar om een ceremoniaal huwelijk dat ook op een cruise werd gevierd in aanwezigheid van de zeven kinderen. De adoptie oma overleed in 2012 op de gezegende leeftijd van 92 jaar in aanwezigheid van Stephanie, Susan en de kinderen.

Mama Stephanie had voor de adoptie van de zeven kinderen al heel wat ervaring met kinderen met een handicap. Dat kwam vooral door het feit dat ze zelf een broertje heeft met een zware handicap. En door eerdere werk met kinderen met een handicap ontmoete ze veel kinderen waar ze een diepe band mee opbouwde en die ze zelfs deels mee opvoedde. Zoals de kleine Keith, die geboren werd met verschillende handicaps. Toen ze hem ontmoette kon de jongen niet lopen, niet praten en zichzelf niet voeden. Stephanie leerde hem zelf eten en lopen. "Al van jongs af, wanneer ik een kind met een handicap zag, dacht ik niet bij mezelf van welke planeet komt hij, en laat hij maar liggen waar hij ligt, ik leerde welke taal hij sprak zodat we met elkaar konden communiceren. En eerder was er Paul, die in het begin nog bezoek van zijn ouders kreeg. Maar in een periode van acht jaar dat Stephanie niet meer kon langst gaan hadden de ouders van Paul hem in de steek gelaten. Toen ze terug op bezoek ging was de jongen aan zijn lot overgelaten en leefde hij in slechte omstandigheden. Stephanie zorgde ervoor dat hij werd overgeplaatst naar een andere instelling waar hij juiste en liefdevolle verzorging krijgt.

Op de vraag waarom Stephanie en Susan kinderen opvoeden met een handicap zeggen ze beiden: Kinderen zijn kinderen, en ook kinderen met een handicap hebben recht op een gelukkig en liefdevol leven. De zeven kinderen werden normaal opgevoed en kregen zelfs al meermaals de kans om mee te reizen naar het buitenland in boten, treinen en vliegtuigen. Stephanie en Susan zijn van mening dat ook hun kinderen mogen leren en iets van de wereld mogen zien. Het koppel adopteerden de kinderen destijds via de organisatie Raise A Child. Nog ruim 400.000 kinderen wachten op adoptie ouders. 99 procent van de geadopteerde kinderen komen terecht bij holebi ouders, vaak omdat de kinderen een handicap hebben en hetero ouders deze kinderen niet willen.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
HOMO KOPPEL MET 12 ADOPTIE KINDEREN NEEMT ER NOG TWEE BIJ OMDAT....(2013)
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 February, 2014 en 3167 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 


Buitenlands nieuws

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesi√ę wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 


Showbizz & Sport

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.

 

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.