Michael Lanzo, winnaar Belgium Got Talent sprak over gepest worden en zijn vriend.Michael Lanzo, 35, won recent Belgium Got Talent. Ondertussen ligt zijn eerste singel 'Het nieuwe licht' in de winkel. Vorige week gaf hij een ingrijpend interview in weekblad Primo, waarin hij openhartig vertelde over het feit dat hij als kind jarenlang werd gepest, en over hoe moeilijk hij het had om zichzelf te aanvaarden als homo.

Lanzo, wiens echte achternaam Landuyt is, zorgde er voor dat Belgium Got Talent een winnaar kreeg met schlagerallures. Een muziek genre waar hij als kind mee gepest werd. Maar vandaag de dag is hij de pesterijen niet vergeten, maar heeft hij de pesters wel vergeven en is hij ontzettend gelukkig met zijn vriend John. De zanger woont nog steeds bij zijn ouders, wel samen met zijn vriend. "Hoewel ik al 35 ben en veel mensen vinden dat het tijd wordt om alleen te gaan wonen, voel ik me thuis nog altijd het beste. Mijn ouders zorgen voor voldoende privacy voor mij en John. Maar nu ik 50.000 Euro heb gewonnen, (prijs voor de winnaar Belgium Got Talent) kunnen we wel aan een plekje voor ons zelf gaan denken. We zijn toch al vijf jaar samen."

Michael en John leerden elkaar kennen via facebook. De zanger zag een foto van John en voegde hem meteen toe als vriend. "Toen we elkaar pas leerden kennen spraken we veel over persoonlijke dingen, en daaruit bleek dat we veel interesses deelden, we houden bijvoorbeeld allebei van Nederlandstalige muziek, en dat is toch niet direct iets wat veel mannen toegeven. Na een tijdje heen en weer gemail spraken we af en merkten we dat het ook op andere vlakken klikte. Zo zijn we stilaan naar elkaar toegegroeid, en ondertussen zijn we vijf jaar samen. We hadden elkaar eigenlijk al eerder kunnen ontmoeten, want later bleek dat we vaak op dezelfde optredens aanwezig waren. Maar misschien was de tijd toen nog niet rijp om elkaar te leren kennen, bovendien heeft het lang geduurd voor ik zelf kon aanvaarden dat ik op mannen viel. En ik durfde het ook niet aan mijn ouders te vertellen, bang dat ze me zouden afwijzen. Maar omdat ik me niet kon voorstellen dat ik achter hun rug om een geheime relatie zou hebben met een man, heb ik uiteindelijk alles in een brief geschreven, en mijn ouders reageerden heel positief."

Mezelf aanvaarden als homo: "Als kind voelde ik al dat ik anders was, dat ik me niet gedroeg zoals de jongens van mijn klas. Maar toen besefte ik nog niet wat er aan de hand was, maar ik vroeg me wel af hoe het kwam dat ik niet verliefd werd op een meisje. Ik dacht dat het later toch zou gebeuren. Toen ik ouder werd trok ik meer op met meisjes, en merkte dat ik beter met hen kon praten dan met jongens. Omdat mijn beste vriendin een heel mooi meisje was, die alle jongens achter haar aan had, dacht ik dat ik zij misschien op mij verliefd kon worden en dat alles dan wel goed zou komen. Mijn moeder voelde het al langer aan, en vroeg me eens vlakaf of ik op mannen viel, maar ik durfde toen niet ja te zeggen, achteraf had ik daar wel spijt van. Maar ik denk dat het toch goed is geweest om eerst mezelf te aanvaarden, ik had het daar wel moeilijk mee, ook omdat ik op school veel werd gepest. Kinderen lachten mij uit omdat ik zo anders was. In het middelbaar werd mijn passie voor muziek sterker, en ik wilde altijd in de kijker staan, en dat vonden anderen hilarisch. En als we bijvoorbeeld een spreekbeurt moesten geven wist ik er altijd een draai aan te geven zodat ik er een showelement in kon stoppen. Zo kreeg ik ooit een opdracht over Spanje en bij ging het toch weer over muziek. Ik zong ook vaak tijdens mijn presentaties in plaats van gewoon te vertellen. De kinderen van mijn klas lachten me daarmee uit en dat deed pijn. Toch heeft het me er nooit van weerhouden om door te gaan met zingen. Kinderen zijn soms hard voor elkaar, maar uiteindelijk hebben al die ervaringen mij wel sterker gemaakt. Ik ben het gepest niet vergeten maar ik heb hen wel vergeven.

Bron: Primo van 9 feb 2014

Dit bericht is gepost op 15 February, 2014 en 3624 keer gelezen.