Homo zijn is voor 40 procent genetisch.Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat homo zijn voor 40 procent genetisch is. Opgelet het gaat hier enkel over homoseksuele mannen, niet over lesbiennes of biseksuelen. De studie resultaten werden bekomen door onderzoek van 400 tweelingen koppels aan de universiteit van Chicago.

Uit het onderzoek bij tweelingen blijkt dat homo mannen genetische tekenen in hun chromosomen hebben die wijzen op hun homoseksuele geaardheid, maar ook dat seksuele geaardheid niet helemaal genetisch is. Volgens het onderzoek kunnen bepaalde genen verantwoordelijk zijn voor de mannelijke homoseksualiteit. Bij de tweelingen bleek dat bij degene die openlijk homo zijn er meer gelijkaardige genen, bekend als Xq28 in hun X chromosoom en chromosoom 8. Volgens de onderzoekers wil dat zeggen dat genetica voor 30 tot 40 procent verantwoordelijk is voor de seksuele geaardheid van een man. Verder denken de onderzoekers dat de overige percentages worden beïnvloed door inwendige factoren zoals de hormonale veranderingen van de moeder tijdens de zwangerschap.

De onderzoekers benadrukken ook dat seksuele geaardheid geen keuze is, en zeggen dat het onderzoek enkel aantoont dat bepaalde genen verantwoordelijk zijn voor de seksuele geaardheid van een man, en dat ze twee sets genen vonden die bepalen of een man hetero of homo is. De onderzoekers zeggen ook dat wanneer iemand op zoek zou gaan naar de genen die deels verantwoordelijk zijn voor de homoseksuele geaardheid men niet ver zal komen omdat de 40 procent slechts een klein detail is van een veel groter geheel, dat men momenteel nog niet begrijpt, in het onderzoek waarom iemand holebi of hetero is.

In 2005 en 2008 werd ook al aangetoond dat homoseksualiteit in de genen zit. Eerder onderzoek toonde dat er een verschil is tussen homo hersenen en hetero hersenen en dat homo hersenen reageren op seksferomonen geproduceerd door andere mannen, terwijl deze seksferomonen bij hetero mannen enkel aanslaan via hetero vrouwen. Tot slot is men er nog lang niet uit waarom iemand holebi of hetero is. Opmerking: de meeste onderzoeken gaan enkel over mannen en hebben dus geen betrekking tot de seksuele geaardheid van vrouwen, daar is ook al onderzoek naar gedaan maar tot op heden zeer kleinschalig.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 14 February, 2014 en 7019 keer gelezen.Reageer op dit bericht: