Google komt opnieuw op voor holebi's - dit keer tegen homofobie in Rusland met...

Internetreus Google komt vandaag opnieuw met support voor holebi's en transgenders. Dit keer met een holebi trans Regenboog sport foto? Waarbij men Principle 6 uit het Olympisch handvest? Dat gaat over discriminatie? In de spotlights zet, en dit naar aanleiding van de start van de Olympische winterspelen in het homofobische Rusland.

Onder de foto plaatste Google de tekst afkomstig uit het Olympisch handvest dat discriminatie van welke aard ook verboden is. Het is niet enkel een statement voor holebi's en transgenders maar ook een statement tegen het IOC (Internationaal Olympisch Comité) die zich niet houden aan hun eigen handvest door meermaals te stellen dat sporters niet mogen opkomen voor holebi's tijdens de spelen, en dat spelers die dat wel doen kunnen worden gestraft.

Rond Principle 6 is er ook een hele campagne ontstaan om op te komen voor Russische holebi's en transgenders, en te wijzen op het feit dat het IOC zijn eigen handvest niet na komt. Onder de Regenboog sport foto op de Google zoek pagina staat de tekst: Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de Olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play." - Vertaald door Google op basis van het Olympisch Handvest. Google is een van de vele grote bedrijven die bijna jaarlijks expliciet opkomen voor de rechten van holebi's en transgenders.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
GOOGLE KOMT OP VOOR HOLEBI'S MET SUPRIZE ZOEKBALK (2013)
GOOGLE START WERELDWIJDE CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE (2012)
GOOGLE EERT 100ste VERJAARDAG VAN HOMO HELD + 3 VIDEO'S (2013)
GOOGLE KOMT SAMEN MET ANDEREN OP VOOR HOLEBI & TRANS (2013)
GOOGLE VALENTIJN MET HOLEBI KOPPELTJE + VIDEO (2012)
GOOGLE EERT FREDDIE MERCURY + FILMPJE (2012)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 07 February, 2014 en 2484 keer gelezen.