Ex-premier Guy Verhofstadt ondertekent Come Out Campagne tvv holebi's en transgenders.

Ex-premier en europarlementslid Guy Verhofstadt (Open Vld) heeft de 'Come Out'-campagne van de holebi en transgender organisatie ILGA-Europe ondertekend. Hij is voorlopig de enige Belgische Europarlementariër die dat gedaan heeft.

Verhofstadt komt op voor Open-Vld tijdens de volgende Europese verkiezingen en is de liberale kandidaat om Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso op te volgen. "De Europese liberalen hebben altijd gevochten voor de rechten van de LGBTI-gemeenschap in en buiten de Europese Unie", verklaart Verhofstadt zijn ondertekening.

De 'Come Out'-campagne van ILGA-Europa heeft twee doelen: kandidaten zich laten engageren om de rechten van holebi's en transgenders in de Europese Unie te verbeteren. Ook wil ILGA-Euope samen met die ondertekenaars erop toezien dat de EU gedane beloftes waarmaakt

Extra info
ILGA is een internationale organisatie die zich inzet voor de gelijkberechtiging van holebi's, transgenders en intersekse personen tegen homofobie en transfobie, het is een organisatie waar nationale lokale, regionale en transnationale organisaties op dit gebied, lid van kunnen worden. Binnen de ILGA zijn samenwerkingsverband op het niveau van werelddelen actief; mede vanwege de erkenning van ILGA Europa als mensenrechtenorganisatie en anti-discriminatie-organisatie door de Europese Unie is van die "regionale" ILGA-afdelingen de Europese de meest georganiseerde. Ook de Europese ILGA is te Brussel gevestigd. De ILGA kent zowel op wereldschaal als op regionale schaal conferenties waarop leden informatie met elkaar uitwisselen en coördinatie afspreken. Binnen de Verenigde Naties is de ILGA erkend als non-gouvernementele organisatie bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties(EcoSoc). De ILGA werd (toen nog onder de naam IGA) opgericht in augustus 1978, in Coventry.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 29 January, 2014 en 3272 keer gelezen.