Voor het eerst in 31 jaar holebi koppel op Disney Channel + videoVoor het eerst in de geschiedenis van Disney Channel is er een holebi koppel te zien in een reeks, met name in 'Good Luck Charlie'. In de reeks komen twee lesbische moeders voor: Susan en Cheryl. Nooit eerder in de 31-jarige geschiedenis van Disney Channel werd er een holebi personage getoond.

Afgelopen zondag was het zo ver. Disney Channel toonde voor het eerst een holebi koppel in een aflevering van de populaire reeks 'Good Luck Charlie'. In de aflevering gaan ouders Amy en Bob op zoek naar een speelvriendje voor Charlie, maar ze zijn even in de war over de naam van de moeder, Amy zegt het is Susan en Bob zegt het is Cheryl. Wanneer de lesbische moeders aan de deur komen blijkt dat zowel Susan als Bob gelijk hebben.

Hoewel de lesbische moeders maar een keer voorkomen in de kinderserie is de aflevering zeer uniek in de geschiedenis van Disney Channel, waar men bovendien goed heeft over nagedacht. Volgens de makers hebben ze alles eerst goed overwogen en onderzocht door deskundigen op het vlak van kinderontwikkeling en communicatie adviseurs. Een woordvoerder van Disney Chanel zei dat het werd ontwikkeld om voor kinderen en families over de hele wereld relevant te zijn, en om thema's van diversiteit en inclusiviteit te laten weerspiegelen. Bekijk hieronder een stukje uit de aflevering van 'Good Luck Charlie' met het lesbische koppel:
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 28 January, 2014 en 3678 keer gelezen.