Obama noemde als enige president 272 keer holebi's en transgenders in toespraken e.a

Woordjes tellen is een favoriete bezigheid in de Amerikaanse politiek en politieke verslaggeving, waardoor men nu weet dat President Barack Obama 272 keer het woord GAY gebruikte sinds hij op 20 januari 2009 de eed aflegde als 44ste president van de VS. De optelsom @ het rapport komt van het Human Rights Campaign (HRC)

"Woorden zijn belangrijk, wanneer de president zijn platform gebruikt om te verklaren dat holebi en transgenders gelijk zijn, en even Amerikaans zijn als alle anderen, dan heeft dat een groot en historisch effect. Er zijn bovendien bewijzen dat wie ons kent, ons niet wil discrimineren," aldus Chad Griffin, voorzitter van HRC. Verder keek het rapport ook naar het aantal keer dat Obama 'bisexual' (28x), 'lesbian' (88x) en 'transgender' (33x) gebruikte in toespraken en andere verklaringen. Obama staat aan top in vergelijk met zijn voorgangers waar men ook naar keek hoe vaak ze het woord 'gay' gebruikten.

Ex president George W Bush (2001 - 2009) sprak slechts twee keer het woord 'gay' uit in zijn ambtstermijn. Ex president Bill Clinton (1993 - 2001) 216 keer, waarvan 80 keer in de context van de brutale homofobe moord op de tiener Matthew Shepard in 1998 en in de discussie over haatmisdrijven. Ex president George HW Bush (1989 - 1993) en Ex president Ronald Reagan (1981- 1989) hebben het woord 'gay' nooit uitgesproken. Het HRC rapport prijst Obama bij het veelvuldig gebruik van holebi en transgender uitspraken en noemt het bovendien historisch, belangrijk en ongekend in de frequentie. Het HRC zegt ook dat de uitspraken van Obama bijdragen tot een veranderende houding van de Amerikanen tegenover holebi's en transgenders. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat support voor het homo-huwelijk van 40 procent in 2008 is gestegen naar 53 procent in 2013, waarbij er de laatste jaren enorm veel support is gekomen vanuit de African American gemeenschap, ook een bijdrage van Obama aldus het HRC.

Extra info - een kleine greep uit de uitspraken van Obama rond holebi's en transgenders:
- Obama was in mei 2012 de eerste Amerikaanse president in de geschiedenis die openlijk liet weten voorstander te zijn van het homo-huwelijk.
- Ook in mei 2012 riep hij op om de DOMA akte af te schaffen, deze wet verbood expliciet het homo-huwelijk.
- In augustus 2012 maakte Obama homofobisch betogen nabij militaire begrafenissen deels verboden.
- Ook in augustus 2012 liet Obama weten tegen het beleid van de Amerikaanse Boy Scouts te zijn die homo leden weigeren.
- In december 2012 liet Obama op de website van het Witte Huis weten dat hij een homofobe organisatie wil laten registeren als haatgroep.
- In april 2013 feliciteerde Obama Jason Collins met zijn coming out als eerste openlijke homo basketballer.
- In augustus 2013 noemde Obama holebi's en transgenders in zijn 'I Have a Dream' speech over Martin Luther King.
- Ook in augustus sprak Obama zich uit tegen de anti holebi wetten in Rusland.
- In september stuurde Obama vier openlijke homo's uit als Amerikaanse ambassadeurs.
- Ook in september 2013 riep hij op een einde te maken aan een wet die toelaat dat mensen worden ontslagen omwille van hun seksuele geaardheid of gender identiteit.
- In november feliciteerde Obama Hawaii als 14e staat met een legaal homohuwelijk


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 25 January, 2014 en 2448 keer gelezen.