Kinderen van holebi koppels en hetero koppels zijn gelijk - met streepje voor kids van holebi koppels.
Volgens een nieuw onderzoek, gedaan door de Australische overheid, doen kinderen die worden groot gebracht door holebi ouders het even goed dan kinderen die worden opgevoed door heteroseksuele ouders. Het onderzoek sluit aan bij een eerder gedaan onderzoek uit 2010 in de VS.

De onderzoeksresultaten van het Australian Governmentes Institute of Family Studies toont aan dat de seksuele geaardheid van ouders geen invloed heeft op hoe kinderen zich gedragen. Kinderen gedragen zich zowel op emotioneel, sociaal en onderwijs vlak hetzelfde ongeacht of hun ouders hetero of holebi zijn.

Uit eerdere onderzoeken bleek net als nu dat er wel zeer kleine verschillen zijn. Namelijk dat kinderen die worden opgevoed worden door holebi ouders een streepje voor hebben op het vlak van sociale vaardigheid, en dat ze flexibeler zijn op het vlak van diversiteit en dus meer openstaan voor de verschillen tussen mensen onderling dan kinderen die worden opgevoed door heteroseksuele ouders.

Verder stelt het rapport dat de Australische overheid meer moet doen ter support van homo en lesbische ouders. "Er is bewijs dat er meer kan worden gedaan om het beleid en de praktijken te ontwikkelen ter ondersteuning van homo en lesbische families op het vlak van de Australische gezondheidszorg, onderwijs, kinderbescherming en pleegzorg systemen." Volgens enkele onderzoeken hebben ruim 11 procent van de Australische homo koppels en 33 procent van de lesbische koppels kinderen.

Maar deze kinderen hebben niet dezelfde rechten als kinderen die worden opgevoed door hetero koppels omdat hun ouders niet mogen trouwen. De Australische directeur voor huwelijks gelijkheid, Rodney Croome, zegt: "Het is duidelijk dat het rapport aantoont dat er niet langer een excuus is om kinderen die worden opgevoed door holebi koppels niet dezelfde rechten te geven dan andere kinderen en dat ze dus ook wettelijke bescherming verdienen."

Uit een Australisch onderzoek van vorig jaar bleek dat holebi koppels wel meer geld en meer kinderen hebben maar dat ze geen wettelijke bescherming hebben omdat ze niet mogen trouwen en adopteren.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 24 January, 2014 en 3825 keer gelezen.