Britse christelijke therapeuten stoppen met therapie die holebi's moet veranderen in hetero's.


Britse christelijke therapeuten hebben eindelijk het licht gezien. Ze gaan er mee akkoord dat therapieën om holebi's te genezen, en te veranderen in hetero's, niet werken en zelfs gevaarlijk zijn. The Association of Christian Counsellors (ACC) heeft zijn leden daarom opgeroepen dringend te stoppen met de zogenaamde wordt hetero therapieën, in het belang van de publieke veiligheid.

Daarnaast ligt er een wetsvoorstel op tafel dat 'gay cure' therapieën moet verbieden in de UK. De beslissing van de Christelijke Counsellors sluit aan bij de eerder gedane uitspraken door de British Association of Counselling en Psychotherapie, de UK Council for Psychotherapy en de Royal College of Psychiatrists and the Department of Health. Jammer genoeg blijven er nog wel tegenstanders zoals de Britse christelijke organisatie Core Issues Trust die al lieten weten toch door te zullen gaan met therapieën om holebi's hetero te maken. Het wetsvoorstel om de 'gay cure' therapieën te verbieden, ingediend door parlementslid Geriant Davis wordt op 24 januari besproken.

In de Amerikaanse staat San Francisco zijn zogenaamde 'gay cure' therapieën sinds vorig jaar bij wet verboden. Exodus International, de grootste Amerikaanse organisatie die jarenlang beweerde holebi's te kunnen 'genezen liet in 2013 weten dat ze na 37 jaar begrepen dat de 'gay cure' therapieën niet werken, de organisatie is opgedoekt en de leider bood zijn verontschuldigingen aan. De Wereld gezondheidsorganisatie heeft al vele jaren geleden gewaarschuwd voor de zogenaamde wordt weer hetero therapieën en stelden dat deze therapieën gevaarlijk zijn voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid, omdat seksuele geaardheid is aangeboren en je het dus niet kan veranderen. Je kan het wel onderdrukken en kiezen om geen homoseksueel leven te leiden maar volgens de Wereld gezondheidsorganisatie leidt dit enkel tot depressies en zelfs zelfmoord. De therapieën komen wereldwijd voor van Nederland tot in de VS en worden voornamelijk gegeven door religieuze organisaties.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 14 January, 2014 en 2354 keer gelezen.