NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nigeriaanse anti holebi wet loopt vertraging op door president.
In Nigeria loopt een wet die een uitbreiding is van de reeds bestaande wet die homoseksualiteit strafbaar stelt vertraging om door president Jonathan Goodluck. De zogenaamde 'Jail All the Gays Bill' werd goedgekeurd op 18 december maar is nog steeds niet ondertekend door de president.

Sommigen denken dat de president de wet niet zal ondertekenen, volgens Nigeriaanse holebi activisten is Goodluck geen homofoob en zal hij de wet voorleggen aan het Nationale Mensenrechten comité. Anderen denken dat hij de wet wel zal ondertekenen omdat Goodluck onder druk staat omdat hij aan populariteit verliest en hij moet denken aan zijn herverkiezing in 2015. Olumide Makanjuola van Equal Rights denkt dat de wet vertraging op loopt door de trage bureaucratie van Nigeria en de feestdagen.

Homoseksualiteit is reeds strafbaar in Nigeria met celstraffen en zelfs de doodstraf in noordelijke staten. Wanneer de wet van kracht gaat zal het expliciet het homo-huwelijk verbieden maar ook iedereen verbieden een holebi organisatie op te richten, en mogen holebi's zich niet verenigen. Daarnaast riskeren mensen die diensten verlezen aan homo's een celstraf van vijf jaar. Eerder kregen gasten van een ceremonieel homo-huwelijk al celstraf van tien jaar, de ceremonieel gehuwden kregen veertien jaar celstraf. De president kan de wet verwerpen of kan aanpassingen vragen. Indien hij voor het laatste kiest volgt er een lang debat tussen hem, de Senaat en het Huis van Afgevaardigden waardoor de wet vertraging zal oplopen tot aan de komende verkiezingen in 2015. Wanneer hij kiest om de wet niet te ondertekenen kunnen de Senaat het Huis van Afgevaardigden terug stemmen, maar ze hebben dan een twee derde meerderheid nodig om de wet er door te krijgen.

De president staat voor een moeilijke keuze en wordt daarbij door velen onder druk gezet. Zijn eigen partij zet hem onder druk om de wet te ondertekenen. De partij is nog erg populair maar zelf verliest hij aan populariteit. Aan de andere kant wordt hij onder druk gezet door het Westen waarbij de VS, de UK en Canada hem onder druk zetten om de wet niet te ondertekenen. En alsof dat nog niet genoeg is wordt hij ook nog onder druk gezet door de kerk. Goodluck wil in 2015 herverkozen worden maar hij wil ook zijn Westerse goede contacten en partners niet verliezen. Daarnaast zou de president ook bezorgd zijn over het feit dat als de wet er komt dit een negatieve impact zal hebben betreffende een wet die het Hiv probleem moet aanpakken. Uit betrouwbare bronnen blijkt ook dat de president geen homofoob is en dat hij niet bekend wil staan als een mensenrechten schender. Het mag duidelijk zijn dat de president in een moeilijk parket zit en het is afwachten hoe dit alles afloopt.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 January, 2014 en 2405 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

New York Times volgde Marieke Vervoort tot aan haar dood en publiceert haar verhaal en nooit eerder getoonde pakkende foto's.

 

Nieuwe Belgische holebi & trans+ website, info, regenboogtoeren ...

 

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 


Buitenlands nieuws

Nederlandse partijen willen discriminatie van holebi's e.a in Nederlandse Grondwet.

 

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Mannen danskoppel schreef geschiedenis in wereldwijde populaire danswedstrijd.

 

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.