Duitse politica maakt statement met coming out.
Barbara Hendricks, 61, de nieuwe Duitse minister van Milieubescherming, is in een interview uit de kast gekomen. Het bericht kwam nog net op de valreep van het voorbije jaar (31 december) waarmee de politica mag aansluiten in het rijtje van 43 coming outs in 2013 (link naar jaaroverzicht coming outs zie onderaan).

Hendricks (SPD) had in de Rheinische Post terloops laten weten dat ze naar aanleiding van haar benoeming tot minister de komende jaarwisseling zou vieren in Berlijn in gezelschap van haar Lebenspartnerin. (Vrouwelijke levenspartner). De politica maakt daarmee een belangrijk statement omdat men in Duitsland al lang praat over de openstelling van het huwelijk voor holebi's, maar Merkel wilde daar eerder niet van weten, en de nieuwe grote coalitie van CDU/CSU en SPD blijkt ook nu weer hevig verdeeld te zijn over het onderwerp, waardoor het erop lijkt dat het homo-huwelijk nog niet voor meteen is in Duitsland.

Hendricks maakt met haar coming out het persoonlijke dus politiek. Ze zorgt er in elk geval voor dat minstens een minister ook op grond van eigen ervaringen deelneemt aan beraadslagingen over holebi en transgender kwesties in het kabinet van bondskanselier Angela Merkel (CDU). Dat ze ook een overtuigd katholiek is, zal mogelijk ook een band scheppen met de voornaamste de tegenstanders van holebi en transgender kwesties uit de hoek van de overwegend katholieke CSU. In het verleden sprak de politica al meermaals positief uit over het homo-huwelijk, dat deed ze onder andere als lid van het curatorium van de Magnus Hirschfeld Stichting. Tot nu was haar lesbische geaardheid publiek geheim binnen haar partij en Hendricks zette met haar coming out een grote stap, omdat ze er eerder steeds voor koos haar privéleven zoveel mogelijk af te schermen.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 01 January, 2014 en 2363 keer gelezen.