Je leest:

Facebook blokt 106 mensen voor plaatsen foto kussend homo koppeltje.

De bewuste foto:


Facebook is niet goed bezig. Ruim 106 mensen werden gisteren avond geblokkeerd waarbij ze gedurende een periode van 30 dagen geen foto's meer kunnen plaatsen, en dit omdat ze allemaal onderstaande foto op hun facebook pagina plaatsten. Holebi.info zet voor n keer de (bewuste) foto onder aan de tekst om te voorkomen dat de facebookpage van holebi.info zelf 30 dagen geen foto's meer kan posten.

Sociale netwerksite Facebook profileert zich nog thans als holebi en trans vriendelijk, en komt regelmatig met initiatieven in het nieuws die pro holebi en trangender zijn. De reden die Facebook geeft voor het blokkeren van 106 mensen is omdat de foto 'an offensive' of beledigend zou zijn, met andere woorden een 'overtreding' van het beleid dat o.a stelt dat men geen pornografische of beledigende foto's mag plaatsen op facebook. Gek genoeg staat facebook bol van soort gelijke foto's waarbij er veel zelfs nog stapjes verder gaan en gebruikers foto's plaatsen van half naakte koppels.De bewuste foto kan onmogelijk worden gezien als haatdragend, een belediging of wat dan ook. Zeker omdat er juist onder de foto in een tekst aan mensen wordt gevraagd of de foto hen beledigt en indien ja ze moeten beseffen dat hun eigen mening een belediging is.

Ook verwonderlijk is het feit dat onderstaande foto al jaren op facebook rond dwaalt en dat die foto voordien nooit een probleem vormde. Toch is het niet de eerste keer dat de moralilteits robot van facebook foto's verwijdert van holebi's en transgenders. Eerder dit jaar werd een Amerikaanse holebi pagina volledig gesloten omdat die een foto plaatste van een interraciaal homo koppel, de ban was tijdelijk, maar kort daarvoor maakte de website hetzelfde mee door het plaatsen van een foto waarop twee mannen elkaar kusten. Eerder kwamen er ook meldingen vanuit ander landen waarbij foto's van holebi koppels, al dan niet kussend door Facebook werden verwijderd. Ook holebi.info ervaarde het recent, een foto van een cartoon homo koppeltje werd verboden. Raar want holebi.info heeft op facebook twee albums met meer dan 200 foto's van kussende holebi koppels waarbij sommige foto's zelfs half naakt bevatten. Waarom die foto's dan wl kunnen en een foto zoals onderstaande niet is zelfs na een uitleg van Facebook onduidelijk.

Facebook zelf zegt dat ze mensen er aan willen herinneren dat zij zelf geen foto's van gebruikers verwijderen maar dat ze wel gebruik maken van een robot die haatverspreidende gebruikers filteren en rapporteert, wanneer gebruikers foto's plaatsen die als een 'offensive' kunnen worden beschouwd. Tja daar zijn de gebruikers veel mee vooruit. Het komt er dus op neer dat Facebook stelt niet verantwoordelijk te zijn voor het zelf gebruik maken van een tool die blijkbaar t goed is afgesteld. En de vraag rijst hoe vaak mensen het nog gaan meemaken dat een foto van een kussend homo of lesbisch koppel zal worden beschouwt als een overtreding van de Facebook regels en zal worden verwijderd eer Facebook iets doet aan zijn automatische tool om foto's te filteren.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 29 December, 2013 en 11985 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 


Buitenlands nieuws

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 


Showbizz nieuws

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.