Coca Cola wil niet opkomen voor holebi's en transgenders.

Coca Cola weigert een standpunt in te nemen over de homofobe wetten in Rusland, en laat daarmee holebi"s en transgenders in de kou staan. Het wereldberoemde frisdranken merk is sponser van de Olympische winterspelen in Rusland. Holebi, transgender en mensenrechten activisten hadden gevraagd een standpunt in te nemen tegen de homofobe wetten in Rusland, maar de grote gigant weigert.

Daarnaast staat Coca Cola ook achter de uitspraken van het IOC (International Olympic Committee) over de mensenrechten in Rusland. Het IOC liet eerder weten geen problemen te hebben met de anti holebi wetten in Rusland en is verder niet van plan actie te ondernemen. Coca Cola steunt deze uitspraak terwijl het IOC daar al geruime tijd voor onder vuur ligt. Dit standpunt van de frisdranken gigant is dan ook erg teleurstellend. Holebi en transgender rechtenactivisten zijn nu van plan in de tegenaanval te gaan tegen Coca Cola als die hun standpunten niet veranderen. Daarbij zal men dan gebruik maken van grote campagnes tegen Coca Cola die zal worden ondersteund en gebracht door de digitale activisme groep All Out. De activisten zijn van mening dat Coca Cola de macht heeft om zich als groot sponsor van de Olympische winterspelen in Rusland negatief uit te spreken over de anti holebi wetten in Rusland, wat ze nu weigeren.

In een brief aan de Amerikaanse mensenrechten organisatie het Human Rights Watch zegt Coca Cola's globale werkplaats rechten directeur Edward Potter: "In de geest van het Olympisch charter geloven we dat het IOC mensenrechten zeer ernstig neemt en wij volgen hun beleid. Als onderdeel van een lange partnerschap met het IOC gaan wij voortdurend met hen aan de slag omtrent verschillende zaken, inclusief deze waarover jullie bezorgd zijn, en die gerelateerd zijn aan de Olympische spelen, we blijven dit beleid volgen". Verder verwees Potter ook naar het feit dat Coca Cola al lang gelijke rechten heeft op de werkplaats voor holebi en transgender werknemers en dat het bedrijf bezig blijft met mensen en werkplaats rechten, diversiteit en respect voor iedereen.

Holebi en transgender activisten van All Out zeggen daarop: "Het standpunt van Coca Cola is niet compleet en ze negeren mensen die worden gediscrimineerd en misbruikt in Rusland. In plaats van een duidelijk standpunt in te nemen verwijzen ze naar hun geschiedenis van gelijkheids support in landen zoals de VS, maar dat is niet genoeg. Als je opkomt voor holebi's en transgenders dan moet je niet zwijgen wanneer men je stem het meest nodig heeft". All Out gaat naar eigen zeggen nu aan de slag om een campagne te creŽren die de schijnwerpers die zich richten op Coca Cola af te wenden tijdens de winterspelen. Het gaat niet om een boycot maar om een campagne die zal wijzen op de situatie van holebi's en transgenders in Rusland. Verder blijkt dat andere groepen van zowel hetero's als holebi's en transgenders wel Coca Cola boycotten. Eerder was er al een demonstratie in New York waarbij mensen Coca Cola uitgoten op straat en blikjes vertrapten. Ondertussen roept een leiding gevende Russische activist Coca Cola op om blikjes te ontwerpen met de regenboogvlag (symbool van holebi's en transgenders wereldwijd) en uit te delen of te verkopen tijdens de winterspelen.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
INTERNATIONALE DRUKKINGSCAMPAGNE OP IOC BETREFFENDE RUSLAND + VIDEO
SONGFESTIVAL WAARSCHUWT RUSLAND
LADY GAGA KRIJGT BOETE VOOR OPKOMEN VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN RUSLAND
238 TRANSGENDERS VERMOORD - IS TOPJE VAN IJSBERG
BRITSE INSPECTEURS GAAN SCHOLEN DWINGEN HOLEBI EN TRANSGENDER RECHTEN TE ERKENNEN
ACTEUR UIT SHERLOCK KOMT UIT DE KAST
BANGLADESH ERKENT HIRJA ALS DERDE GENDER
VATICAAN EERT HOMO TIENER GENIE MET AWARD
MEESTE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS ZIJN NIET BLANK EN HEBBEN MEER LAST VAN ARMOEDE EN WERKLOOSHEID
FIRST LADY UIT HOMOFOBISCH LAND DOET POSITIEVE UITSPRAAK
GENERAL MOTORS GEEFT HOLEBI'S GELIJKE RECHTEN


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 21 November, 2013 en 3716 keer gelezen.Reageer op dit bericht: