First Lady uit homofobisch land doet positieve uitspraak.
"Er moet een einde komen aan de discriminatie van holebi's". Deze unieke positieve uitspraak komt van first lady Dr. Christine Kaseba Sata, uit het Afrikaanse Zambia. Kaseba Sata is de echtgenote van Michael Sata, president van Zambia, en deed haar uitspraak tijdens een receptie van UNAIDS in de hoofdstad Lasaka.

De uitspraak is opmerkelijk omdat homoseksualiteit strafbaar is in Zambia. Kaseba Sata reflecteerde zich op de recente golf van outings van holebi's en transgenders door de Zambiaanse tabloids. "Stilte over zaken als mannen die seks hebben met mannen moeten worden gestopt, en niemand mag nog langer worden gediscrimineerd omwille van zijn of haar seksuele geaardheid," aldus de presidentsvrouw die ook zei dat haar man, de president, zijn support geeft betreffende gezondheidszaken voor homo's. De verklaringen van de first lady van Zambia werd omschreven als een 'wonder' en een potentiŽle veranderings brenger voor holebi en transgenders in het land.

Toch betekent de uitspraak van de firstlady voorlopig nog geen verandering. Momenteel lopen er nog twee zaken tegen homo's die veertien jaar celstraf riskeren. Er heerst bovendien nog veel homofobie in het land en een stijgende homohaat, ook afkomstig vanuit de overheid. De Zambiaanse minister van Binnenlandse Zaken zei eerder dit jaar dat degene die opkomen voor de rechten van holebi's naar de hel gaan, en dat homoseksualiteit niet iets is wat men in Zambia ooit zal aanvaarden. De uitspraak van Kaseba Sata blijft wel een kleine stap in de goede richting betreffende Zambiaanse holebi's.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
DOOR SITUATIE IN RUSLAND VERGETEN WE MILJOENEN ANDERE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS DIE LEVEN IN EEN GEVAARLIJK LAND
UNIEK: AFRIKAANSE PRIESTERS VERWELKOMEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN KENIA
16de AMERIKAANSE STAAT MET HOMOHUWELIJK IS EEN FEIT
HIP HOP DUO TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
RUSSISCHE HOLEBI'S AANGEVALLEN - 1 KRIJGT KOGEL IN OOG
ONZE BELGISCHE HOLEBIFOON DOET MEE AAN MUSIC FOR LIFE - DOE JIJ OOK MEE?
CAMPAGNE TEGEN IOC BETREFFENDE RUSLAND
STEEDS MEER HOLEBI KOPPELS WONEN SAMEN EN VOEDEN KINDEREN OP
UNIEK PAUS GAAT GELOVIGEN LATEN BEVRAGEN OVER HOLEBI'S
PAUL DE LEEUW HEROVERT VLAANDEREN
RUSSISCHE HOLEBI'S ZEGGEN DAT OVERHEID HITLER VERGOEILIJKT DOOR WEIGERING HERDENKING VAN...holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 12 November, 2013 en 2750 keer gelezen.