NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Door situatie in Rusland vergeten we situatie van miljoenen holebi's en transgenders elders.
Al een jaar lang worden we rond de oren geslagen met massa's negatief nieuws uit Rusland betreffende holebi's en transgenders. Daarbij vergeten we allemaal dat er in veel meer landen dan alleen in Rusland holebi's en transgenders een moeilijk leven hebben, sterker nog in sommige landen riskeren holebi's en transgenders zelfs de doodstraf.

Met de komende Olympische Winterspelen in het Russische Sochi en het gevecht om de rechten van holebi's en transgenders aldaar, mogen we niet vergeten dat homoseksualiteit strafbaar is in ruim 76 landen. De anti holebi wetten en holebi en transfobie in Rusland krijgen al een heel jaar internationaal veel aandacht, maar helaas worden daardoor vele andere holebi's en transgenders vergeten. Zij leven vaak in landen waar het nog veel moeilijker is dan in Rusland. Van de 76 landen waar homoseksualiteit verboden is zijn er zeven landen waar je als holebi of transgender de doodstraf riskeert. Deze landen zijn: Iran, MauritaniŽ, Saoedi-ArabiŽ, Soedan en Jemen, plus sommige delen van Nigeria onder de Sharia wet.

De landen waar homoseksualiteit verboden is zijn: Afghanistan, Algerije, Angola, Antigua en Barbuda, Bangladesh, Barbados, Belize, Bhutan, Botswana, Brunei, Burundi, Kameroen, de Comoren, Dominica, Egypte, Eritrea, EthiopiŽ, Gambia, Ghana, Grenada, Guinea, Guyana, Iran, Jamaica, Kenya, Kiribati, Koeweit, Libanon, Lesotho, Liberia, LibiŽ, Malawi, MaleisiŽ, Malediven, MauritaniŽ, Mauritius, Marokko, Mozambique, Myanmar, NamibiŽ, Nauru, Nigeria, Oman, Pakistan, Palau, Papoea-Nieuw-Guinea, Qatar, St Kitts en Nevis, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, Samoa, Sao Tome en Principe, Saoedi-ArabiŽ, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Singapore, Salomonseilanden, SomaliŽ, Sri Lanka, Soedan, Swaziland, SyriŽ, Tanzania, Togo, Tonga, Trinidad en Tobago, TunesiŽ, Turkmenistan, Tuvalu, Oeganda, Verenigde Arabische Emiraten, Oezbekistan, Jemen, Zambia en Zimbabwe. Daarnaast is homoseks ook illegaal op de Cook Eilanden (een autonome democratie in vrije associatie met Nieuw-Zeeland), de Gazastrook in Palestina en Noord-Cyprus, dat enkel door Turkije wordt erkend.

De behandeling van, of tegen holebi's en transgenders uit deze landen komt soms helemaal niet aanbod in het nieuws. En in dit bijna aflopen jaar domineerde Rusland en de situatie van holebi's en transgenders al het andere nieuws, waardoor men vergeet dat veel holebi's en transgenders in landen leven waar het nog veel erger is dan in Rusland. De situatie van Rusland mag niet worden onderschat, maar de situatie van holebi's en transgenders in de 76 anderen landen mag ook niet worden vergeten. Een voorbeeld van vergeten nieuws van dit jaar is het feit dat de minister van Onderwijs uit het Afrikaanse Ghana studenten heeft gezworen dat hij elke student zwaar zal straffen wanneer ze zich schuldig maken aan homoseksuele activiteiten. Toch werd dit nieuws niet opgepikt en kan men dus in Ghana zijn gang gaan. Mocht dit nieuws uit Rusland zijn gekomen had dit wel wereldwijde aandacht gekregen. Terwijl holebi studenten in Ghana nu riskeren door hun eigen leerkracht uit de klas te worden gehaald en naar het politie bureau te worden gebracht. In Ghana riskeert men drie jaar gevangenisstaf als homo, het is niet bekend welke straf lesbiennes riskeren. Dat is trouwens in veel landen zo, voor homoseksualiteit zijn er duidelijke strafmaten, bij lesbiennes zijn die meestal onduidelijk of zijn de straffen iets minder lang wanneer men een gevangenisstraf riskeert. In April van dit jaar werden er nog 53 mannelijke studenten uit Ghana van school verwijderd omdat ze homo zijn. Toch werd er door de media niet over geschreven.

Nog een voorbeeld van een land dat geen aandacht kreeg terwijl het de mensenrechten van holebi's en transgenders schond is Bangladesh. In september weigerde ze na een oproep van de VN hun wet af te schaffen die homoseksualiteit strafbaar stelt. Door dat de wereld er geen aandacht voor had staan miljoenen mensen in de kou, want wetten die homoseksualiteit verbieden hebben ook een impact op heteroseksuelen, denk aan de families van holebi's en transgenders, die soms wel hun kinderen aanvaarden maar moeten opboksen tegen een homofobe overheid waar ze het niet van kunnen halen. De holebi's en transgenders uit Bangladesh zijn vergeten, er kwam geen boycots, demonstraties en andere acties om het land te veroordelen. Een land dat ook wat werd vergeten dit jaar is Oeganda, slechts af en toe kwam er nieuws over het feit dat de overheid aldaar een wet wil invoeren die bekend staat onder de naam ĎKill the Gays Billí. Ook hier komen er geen protesten tegen het land en blijven holebi's in de kou staan. De aandacht en het lot van holebi's in Rusland is verschrikkelijk en moet worden veroordeeld, maar het Westen mag niet vergeten dat er nog vele andere landen zijn waar holebi's en transgenders het moeilijk hebben. Internationale holebi en transgender solidariteit is noodzakelijk niet alleen betreffende Rusland. Zowel mensenrechten als holebi en transgender activisten roepen op om ook aandacht te blijven schenken aan de andere landen, om ook tegen die landen te demonstreren, protesteren wanneer ze de rechten van holebi's en transgenders schenden. En vragen verder dat mensen ook meer aandacht zouden geven aan nieuws berichten afkomstig uit andere holebi en transfobe landen.

Extra:
Dit jaar waren er tot nu toe al meer dan 70 nieuws berichten over Rusland. Nooit eerder werd er in het holebi.info nieuws, maar ook in de andere media zoveel bericht over 1 bepaald land. Maar holebi.info kon toch nog met veel nieuws uit andere landen komen, overwegend positief nieuws dit jaar, maar af en toe ook negatief, en vanuit de andere homofobe landen ter wereld was het dit jaar erg magertjes.holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 07 November, 2013 en 2829 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
21 december 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Permanent regenboogzebrapad op komst in West-Vlaamse gemeente.

 

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Amerikaanse homo tiener wint zitje in gemeenteraad.

 

1 op 6 vrouwen en 1 op 20 mannen ooit verliefd op iemand van hetzelfde geslacht.

 

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.

 

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 

Aantal zelfmoorden onder homo's en lesbiennes daalt met dank aan legalisatie homohuwelijk.

 

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 


Showbizz nieuws

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.

 

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.