Actrice Portia de Rossi, vrouw van Ellen Degeners doet bekentenissen.De Australische actrice Portia de Rossi die in 2005 uit de holebi kast kwam en in 2008 trouwde met Ellen DeGeneres vertelde in een interview dat ze voor ze uit de kast kwam een negatief beeld over lesbiennes had. "Ik wilde ook geen lesbienne zijn," aldus de Rossi.

"Ik vond lesbiennes maar raar, en dacht dat het allemaal mannenhaters waren, ik had ťcht allemaal rare ideeŽn in mijn hoofd over lesbiennes, er waren toen geen rolmodellen zoals nu, geen bekende mensen die uit de kast waren, pas later heb ik ontdekt dat mijn ideeŽn verkeerd waren". De Rossi bekende ook dat ze voor haar coming out een eetstoornis had die ze pas onder controle kreeg na haar coming out en door haar relatie met Ellen. "Ik kon eindelijk eerlijk zijn tegenover mezelf over wie ik ben, het was een groot keerpunt in mijn leven, want ik besefte dat er veel zou veranderen". Ook gaf ze toe dat haar eetstoornis een gevolg was van het feit dat ze zichzelf lange tijd niet kon aanvaarden als lesbienne.

De actrice schreef destijds een boek over haar eetstoornis. In Unbearable Lightness beschrijft ze hoe ze worstelde met anorexia en boulimie, en hoe ze zichzelf uithongerde en slechts 150 calorieŽn tot zich nam waarbij ze vier uur per dag ging sporten. Resultaat van het zichzelf uithongeren was een levercirrose, verschillende andere organen die niet meer naar behoren werkte en de auto-immuunziekte Lupus. Later bekende ze dat alles ook beter ging toen ze Ellen leerde kennen, daarover zei ze enkele jaren geleden: "Ik ontmoete haar tijdens een concert in 2001, ik herinner me nog hoe opgewonden ik was en hoe overgelukkig ik mij voelde omdat ik in haar gezelschap mocht zijn, een gevoel dat ik nog altijd kan oproepen. Ellen leerde mij me minder aan te trekken van de reacties van anderen. Ellen zag onder mijn uitgemergelde lichaam van toen meteen mijn innerlijke zelf, reikte me de hand en trok me overeind". (Voor wie het boek wil kopen: http://shop.verschil.be/verschil/unbearable-lightness-p-5053.html)

Extra info:
Portia de Rossi, geboren als Amanda Lee Rogers op 31 januari 1973 is het best bekend door de rollen Nelle Porter in Ally McBeal en Lindsay Bluth FŁnke in Arrested Development. Op haar vijftiende veranderde ze haar naam wettelijk van Amanda (Mandy) Lee Rogers in Portia de Rossi. In 2005 legde ze uit dat het veranderen van haar naam samenhing met het zoeken naar identiteit en de worsteling met haar lesbische geaardheid. In de vroege jaren van haar carriŤre kwam ze niet uit de kast uit vrees dat dit haar kans op succes in Hollywood zou verkleinen. Ze was zelfs twee jaar getrouwd met documentairemaker Mel Metcalfe. Van 2000 tot 2004 had ze een verhouding met zangeres Francesca Gregorini, de stiefdochter van Beatles drummer Ringo Starr. Hoewel er geruchten waren over hun relatie liet Portia zich daar niet over uit en verschenen ze zelden samen in het openbaar. In december 2004 beleefde ze haar officiŽle coming out toen ze een relatie kreeg met comťdienne en presentatrice Ellen DeGeneres, die haar toenmalige partner Alexandra Hedison voor haar verliet. Nadat op 15 mei 2008 door het Hooggerechtshof van CaliforniŽ werd geoordeeld dat het verbod op het homohuwelijk in strijd is met de statelijke grondwet en daarom opgeheven moet worden, maakte Ellen DeGeneres in haar talkshow The Ellen DeGeneres Show hun verloving bekend. Op 16 augustus 2008 trouwden zij in besloten kring. In 2010 nam ze officieel de achternaam van Ellen aan wat werd vastgelegd via de rechtbank waardoor ze nu Portia DeGeneres de Rossi heet. Sinds het begin van hun relatie zijn de twee dames strikt veganistisch. En vorig jaar lieten de twee weten dat ze na lang nadenken hadden besloten dat er geen kinderen zullen komen.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
PAUL DE LEEUW HEROVERT VLAANDEREN
KUNNEN HOLEBI'S WELDRA TROUWEN IN ISRAEL?
ACTEUR MOEST 3 KEER COMING OUT DOEN BIJ VADER + VIDEO
7 INDIANEN STAMMEN ERKENNEN HOMOHUWELIJK
PAS OVERLEDEN LOU REED HAD HART VOOR TRANSGENDERS + VIDEO
VEEL HOMOFOBIE EN SEKSISME OP INTERNET
BRITSE BOYBAND ZANGER EN VRIEND GAAN TROUWEN
GEMEENTE MOET HOLEBI HUWELIJKS WEIGERAAR NIET TERUG AANNEMEN
ZANGERES BRENGT SONG VOOR HOLEBI EN TRANS SLACHTOFFERS WERELDWIJD
MEER MENSEN DAN GEDACHT VOELEN ZICH AANGETROKKEN TOT IEMAND VAN HETZELFDE GESLACHT
DOKTERS BEGRIJPEN NIET HOE HET KAN DAT LESBI ACTRICE PRESENTATRICE HARTAANVAL OVERLEEFDE
THEORIE HOLEBI HATER IS ZELF HOLEBI ONTKRACHT
NIEUW ALBUM AGAINST ME - IN TEKEN VAN TRANSGENDERISME + VIDEO
HOMO HUWELIJK LEGAAL IN AUTRALIAN CAPITAL CANBERRA MAAR WORDT AANGEVOCHTEN DOOR OVERHEID
ACTEUR JIM PARSONS SPREEKT VOOR HET EERST OVER ZIJN VRIEND
holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 03 November, 2013 en 3954 keer gelezen.