NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

91-jarige actrice en tal van andere hetero, holebi en trans beroemdheden doen mee aan Spirit Day - dag tegen pesten + video.
De Amerikaanse actrice Betty White, 91, gaat morgen paars dragen als protest tegen pesten en steun voor gepesten, want morgen is het Spirit Day. Een dag waarop men opkomt voor holebi's en hetero's die worden gepest. Mensen dragen die dag de kleur paars om hun support te betuigen voor slachtoffers van pesten, en om een vuist te maken tegen pesten. Ook veel scholen doen mee aan de Spirit Day, die jaarlijks op 17 oktober valt, en vooral wordt gevierd in de VS en Canada, maar ook daarbuiten wint de dag steeds meer aan populariteit.

Betty White, die in de jaren 80 bekend werd van de serie de Golden Girls en momenteel is ze te zien in de serie Hot in Cleveland, samen met de coastars uit deze serie namelijk: actrices Valerie Bertinelli, Wendie Malick, en Jane Leeves, neemt morgen deel aan de Spirit Day via de organisatie GLAAD. De kleur paars voor Spirit Day komt van de paarse band uit de Regenboogvlag (holebi vlag), die volgens de ontwerper, Gilbert Baker, staat voor spirit.

Dit jaar zijn enkele Amerikaanse beroemdheden de ambassadeurs van de Spirit Day, namelijk: Kye Allums = de eerste openlijke transgender basketballer) - Jason Collins = de eerste prof homo basketballer - Laverne Cox = transgender actrice - Elvis Duran = radio presentator, homo en werkzaam bij o.a Glaad - Brittney Griner = prof lesbische basketbalster - Jazz = een 12 jarige transgender actrice - Jenni Farley = tv personaliteit vooral via MTV - Ke$ha = zangeres - Kevin Keller stripverhalen schrijver - Macklemore & Ryan Lewis = rappers - AzMarie = bekend door America's Next Top Model en door haar androgyne look - Brittany McMillan = Canadese student die Spirit Day startte - Maria Menounos = tv persoonlijkheid - Kacey Musgraves = country zangeres - Marcel Neergaard = homo tiener activist - Cristina Saralegui = journaliste - Darren Young = eerste openlijke homo worstelaar - en de volledige cast van Degrassi. Verder doet ook Facebook mee, MTV en NBCUniversal.

In Nederland wordt de dag Paarse vrijdag genoemd waaraan vorig jaar ruim 450 Nederlandse scholen deelnamen. In Nederland viert men de dag meestal niet op 17 oktober maar wel op de tweede vrijdag van december. Paarse vrijdag of Spirit Day begon destijds in Canada. In 2010 werd de dag in het leven geroepen door de Canadese studente Brittany McMillan. Zij riep iedereen op om de hele dag iets met de kleur paars te dragen, om daarmee solidariteit te tonen met holebi en trans jongeren, en dit naar aanleiding van een reeks van zelfmoorden onder holebi jongeren. In de Verenigde Staten wordt op Spirit Day door naar schatting enkele miljoenen mensen iets met de kleur paars gedragen als uiting tegen pesten. Hier wordt het evenement geco÷rdineerd door de holebi en transgender belangenorganisatie GLAAD. Deze maakte bekend dat in 2012 onder meer de zes grootste Amerikaanse sportkoepels, zoals de The National Basketball Association (NBA), National Football League (NFL) en de National Hockey League (NHL) aan het evenement meededen. Ook dragen op Spirit Day een reeks bekende sterren uit Hollywood paars, worden gebouwen paars uitgelicht en besteden televisie- en radioprogramma's er aandacht aan. Ook honderden scholen doen jaarlijks in de VS mee. Meer info via: http://www.glaad.org/spiritday - bekijk hieronder het filmpje van Betty White en Valerie Bertinelli, Wendie Malick, en Jane Leeves:

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 October, 2013 en 2683 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 

James Cooke en vriend Dorian in interview over huwelijk en meer.

 

Bruno De Lille pleit voor eigen homo vlag die er volgens hem nog niet is. (toch bestaat ze al).

 


Buitenlands nieuws

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08), maar ook Pride Walk & demonstratie. + video.

 

Holebi's en transgenders boos op Facebook.

 

Nederland komt tegemoet aan mensen die zich geen man of vrouw voelen.

 

Opnieuw jonge homo aangevallen in het Nederlandse Enschede.

 

Montenegro gaat stap vooruit betreffende gelijke rechten holebi's.

 


Showbizz & Sport

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video

 

Brits acteur uit de kast via Instagram.

 

Actrice, zangeres en voormalig kindsterretje Raven Symone en vriendin gehuwd.

 

Beste videogame van 2020 bevat lesbisch hoofdpersonage.