NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

91-jarige actrice en tal van andere hetero, holebi en trans beroemdheden doen mee aan Spirit Day - dag tegen pesten + video.
De Amerikaanse actrice Betty White, 91, gaat morgen paars dragen als protest tegen pesten en steun voor gepesten, want morgen is het Spirit Day. Een dag waarop men opkomt voor holebi's en hetero's die worden gepest. Mensen dragen die dag de kleur paars om hun support te betuigen voor slachtoffers van pesten, en om een vuist te maken tegen pesten. Ook veel scholen doen mee aan de Spirit Day, die jaarlijks op 17 oktober valt, en vooral wordt gevierd in de VS en Canada, maar ook daarbuiten wint de dag steeds meer aan populariteit.

Betty White, die in de jaren 80 bekend werd van de serie de Golden Girls en momenteel is ze te zien in de serie Hot in Cleveland, samen met de coastars uit deze serie namelijk: actrices Valerie Bertinelli, Wendie Malick, en Jane Leeves, neemt morgen deel aan de Spirit Day via de organisatie GLAAD. De kleur paars voor Spirit Day komt van de paarse band uit de Regenboogvlag (holebi vlag), die volgens de ontwerper, Gilbert Baker, staat voor spirit.

Dit jaar zijn enkele Amerikaanse beroemdheden de ambassadeurs van de Spirit Day, namelijk: Kye Allums = de eerste openlijke transgender basketballer) - Jason Collins = de eerste prof homo basketballer - Laverne Cox = transgender actrice - Elvis Duran = radio presentator, homo en werkzaam bij o.a Glaad - Brittney Griner = prof lesbische basketbalster - Jazz = een 12 jarige transgender actrice - Jenni Farley = tv personaliteit vooral via MTV - Ke$ha = zangeres - Kevin Keller stripverhalen schrijver - Macklemore & Ryan Lewis = rappers - AzMarie = bekend door America's Next Top Model en door haar androgyne look - Brittany McMillan = Canadese student die Spirit Day startte - Maria Menounos = tv persoonlijkheid - Kacey Musgraves = country zangeres - Marcel Neergaard = homo tiener activist - Cristina Saralegui = journaliste - Darren Young = eerste openlijke homo worstelaar - en de volledige cast van Degrassi. Verder doet ook Facebook mee, MTV en NBCUniversal.

In Nederland wordt de dag Paarse vrijdag genoemd waaraan vorig jaar ruim 450 Nederlandse scholen deelnamen. In Nederland viert men de dag meestal niet op 17 oktober maar wel op de tweede vrijdag van december. Paarse vrijdag of Spirit Day begon destijds in Canada. In 2010 werd de dag in het leven geroepen door de Canadese studente Brittany McMillan. Zij riep iedereen op om de hele dag iets met de kleur paars te dragen, om daarmee solidariteit te tonen met holebi en trans jongeren, en dit naar aanleiding van een reeks van zelfmoorden onder holebi jongeren. In de Verenigde Staten wordt op Spirit Day door naar schatting enkele miljoenen mensen iets met de kleur paars gedragen als uiting tegen pesten. Hier wordt het evenement geco÷rdineerd door de holebi en transgender belangenorganisatie GLAAD. Deze maakte bekend dat in 2012 onder meer de zes grootste Amerikaanse sportkoepels, zoals de The National Basketball Association (NBA), National Football League (NFL) en de National Hockey League (NHL) aan het evenement meededen. Ook dragen op Spirit Day een reeks bekende sterren uit Hollywood paars, worden gebouwen paars uitgelicht en besteden televisie- en radioprogramma's er aandacht aan. Ook honderden scholen doen jaarlijks in de VS mee. Meer info via: http://www.glaad.org/spiritday - bekijk hieronder het filmpje van Betty White en Valerie Bertinelli, Wendie Malick, en Jane Leeves:

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 October, 2013 en 2624 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 


Buitenlands nieuws

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus pati├źnten redden maar mogen dat niet.

 

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 


Showbizz & Sport

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.

 

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.