Nederlandse Koningin, Noorse Prinses, Deense Kroonprins, Zweedse kroonprinses en Britse Prins Harry pro holebi & transgender.Koningin Máxima van Nederland en Prinses Mette-Marit van Noorwegen zijn de meest holebi en trans vriendelijke royals van het moment. Dat zegt de Nederlandse royaltywatcher Patrick Weber, journalist voor 'Place Royale'. Holebi.info voegt daar nog de Deense Kroonprins Frederik en de Britse Prins Harry aan toe.

Vorig jaar kon je bij holebi.info het verhaal lezen van de Noorse Prinses Mette-Marit, die naar India trok om baby tweeling op te halen bij een draagmoeder, voor een bevriend homo koppel dat toen zelf de reis niet kon maken, de Prinses bleef zelfs enkele dagen bij de baby's tot een van de vaders kon komen, en liep daardoor enkele evenementen mis zoals een parlementair diner. De Nederlandse Koningin Máxima nam dit jaar deel aan de eerste editie van het officiële Europese congres over de emancipatie van holebi's en transgenders in Den Haag. Volgens de royaltywatcher ook noemenswaardig: De Zweedse Kroonprinses Victoria. Zij reikte de Zweedse prijs van 'Homo van het Jaar' uit.

Holebi.info voegt daar nog aan toe:
De Deense Kroonprins Frederik, die in augustus zei: discriminatie is een schending van het Olympisch handvest en dat er van discriminatie geen sprake kan zijn tijdens de spelen, want als individuele groepen worden gediscrimineerd, is dat ook een schending van de Olympische geest en niet in het minst het contract dat elk gastland tekent met het IOC. Met deze woorden mengde de kroonprins zich in het debat over de deelname van Denemarken aan de Olympische winterspelen in Rusland, en de homofobe wetten in het land. Frederik is namens Denemarken lid van het Internationaal Olympisch Comité. En de Britse Prins Harry die in juni van dit jaar nog geprezen werd omdat hij in het leger was opgekomen voor een gepeste homo. Vorig jaar kwam Harry op voor rugby legende Ben Cohen en diens anti holebi pestcampagne. En ook in 2012 kwam werd hij samen met zijn broer prins William, in navolging van hun moeder, wijlen prinses Diana, ambassadeurs van het Aids fonds.


holebi.info en rtl.tv

Dit bericht is gepost op 13 October, 2013 en 4989 keer gelezen.Reageer op dit bericht: