NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

11 oktober: Internationale Coming Out Day + video.

Vandaag is het Internationale Coming Out Day (Coming Out Dag). Een dag waarop er aandacht wordt gevraagd voor holebi's en trangenders. De eerste Coming Out Day werd gehouden in 1988 in de VS. Sinds 2009 is er ook een Coming Out Day in Nederland. In de VS vieren ze dit jaar de 25ste editie van de Coming Out Day, waarop men ook holebi's en transgenders aanmoedigt om uit de kast te komen, en hetero's ook oproept om uit de kast te komen als supporter van gelijke rechten voor holebi's en transgenders.

De Coming out dag wordt in tal van landen gevierd maar bij deze, bij gebrek aan meer media informatie, enkel berichtgeving over de coming out dag in Nederland en een klein stukje uit ons eigen landje, waar verder blijkbaar weinig gebeurd rond deze dag!

Coming Out dag in ons landje (Belgie) lees het volgende bericht: Internationale Coming Out Dag - Belg OutTv presentator waagt kans met Eurosong om holebi's internationaal te steunen + video. Om het bericht te lezen KLIK HIER

Nederland:
Bij onze noorderburen staat de Coming Out dag dit jaar in het teken van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Op een poster stellen ze zes sterke mensen aan je voor, die lak hebben aan de clichébeelden over mannelijkheid en vrouwelijkheid - Als ze maar normaal doen - Oppervlakkig beschouwd is Nederland een paradijs voor lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s). Als je beter kijkt is het beeld minder rooskleurig. ‘Wat is het toch fijn dat er homo’s zijn… als ze maar normaal doen,’ lijkt vaak de gedachte.
En vooral: als ze maar niet ‘verwijfd’ of ‘mannelijk’ doen. Nederland heeft moeite met vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen. Ze scoren in onderzoeken een onvoldoende, terwijl bi’s, lesbiennes en homo’s juist een ruíme voldoende krijgen. Jongeren hebben daar het meeste last van. Mannelijke lesbomeiden en vrouwelijke homojongens worden vaker gepest. Ze voelen zich ongelukkiger. Ook transgenders hebben het zwaar: meer dan de helft krijgt negatieve reacties. En dan heb ik het nog niet eens over het onuitroeibare vooroordeel dat alle homo’s ‘mietjes’ en alle lesbo’s ‘manwijven’ zijn… In heel Nederland gaan er vandaag acties door, een kleine greep uit het grote geheel:

Gelderland: Op meerdere plekken in Gelderland wordt vrijdag gevlagd ter gelegenheid van de landelijke Coming Out Dag die bedoeld is als teken van acceptatie en waar nodig steun in de rug van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. - Eindhoven: In het kader van deze dag wappert de regenboogvlag op het Eindhovense stadhuis. De lokale afdeling van het COC (Nederlandse holebi federatie) hoopt hiermee duidelijk te maken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen. - Nijmegen: In Nijmegen wordt vandaag (11 oktober) op een groot aantal locaties de regenboogvlag gehesen. Het is vandaag namelijk de nationale Coming Out dag.
 In Nijmegen wordt de vlag gehesen op het stadhuis, op een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs en bij het ROC.

Den Haag: Homo's en hetero's in Den Haag moeten vrijdag massaal uit de kast komen op Coming Out Day. Dat wil de gemeente Den Haag. Tijdens een Haagse recordpoging bij de Hofvijver moeten binnen een half uur zoveel mogelijk Hagenaars door een open kast lopen. 'Hiermee willen we laten zien dat je mag zijn wie je bent', zegt Ruben Nederpel, een van de organisatoren van de recordpoging. Om 9.00 uur komt wethouder Rabin Baldewsingh als eerste uit de kast. Hij loopt dan door een open kast. Nederpel: 'Het is een stukje symboliek. Je hoeft er niet per se homo voor te zijn. Je kan ook als hetero uit de kast komen.' Trams in de Haagse regio rijden aanstaande vrijdag met regenboogvlaggen vanwege deze dag. - Utrecht: Op de scholengemeenschap UniC in Utrecht heeft het COC (Nederlandse holebi federatie) vrijdag de vijfde nationale Coming Out Day gestart. Het thema is 'mannelijke vrouwen en vrouwelijke mannen'. Het COC wil meer aandacht besteden aan de stereotype beelden over mannelijkheid en vrouwelijkheid. Wanneer een man vrouwelijker is, wordt al gauw gedacht dat hij homo is en als een vrouw baggy broeken draagt en korte haren heeft, wordt al gauw gedacht dat ze lesbienne is.

Amsterdam: deze dag wordt aangegrepen door leden van de Amsterdamse homogemeenschap om kritiek te uiten op Russische anti-homowetgeving. In de video 'This Is Me 4 Russia' roepen onder anderen zangeres Raffaëla Paton en Irene Hemelaar (Gay Pride) andere homoseksuelen op om een video te maken om te laten zien we ze zijn. 'Het doel van deze video is om mensen op een echte en authentieke manier te laten zien dat wij ons zorgen maken over deze ontwikkeling', laten de makers weten. Bekijk hieronder de video - en schrik niet er is niets mis met je computer of met de video wanneer je even bibberende beelden ziet.
MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bronnen: nieuws.nl - omroepwest.nl - at5.nl - nieuwsblog.nl

Dit bericht is gepost op 11 October, 2013 en 2333 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 

N-VA uit Antwerpse gemeente wil meer holebi zichtbaarheid en thema bespreekbaar maken bij alle jongeren.

 

N-VA'er niet blij met uitblijven reactie eigen partij inzake resolutie tegen holebi & trans+ haat in Polen.

 

Brussel en Gent omschreven als meest holebi & transgender+ vriendelijk, maar is dat terecht?

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

1 december Wereldaidsdag, oproep tot meer solidariteit + cijfers, info Belgie, Nederland, Wereldwijd, middelen, verhalen en nuttige links.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.