NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Antwerps homo koppel leeft al jaren in de hel door homofobe buren + teken petitie.
In augustus van dit jaar kon je al een kort stukje lezen over Willy en Jean-Pierre uit Berchem bij Antwerpen die worden gepest door hun Marokkaanse buren. Het koppel is ten einde raad en weet niet meer wat te doen. Lezers van dit verhaal kunnen helpen door 1 een petitie te ondertekenen om onze politici wakker te schudden en 2 dit verhaal zoveel mogelijk te delen.

Ze wonen dertig jaar samen, vorig jaar zijn ze getrouwd, maar daar houdt het idyllisch verhaal van Willy Vermeulen en Jean-Pierre Dewulf op. Sinds 2009 wordt het homo koppel uit Berchem bij Antwerpen geplaagd, belaagd, bedreigd en beledigd door zijn Marokkaanse buren. En als minderheden met elkaar in de clinch gaan, raakt het Belgische gerechtelijke apparaat het noorden kwijt. Willy en Jean Pierre voelen zich niet ernstig genomen door de politie en ze zijn ook van mening dat het parket te weinig doet, want klachten worden geseponeerd.

Vier jaar geleden dienden Willy en Jean-Pierre voor het eerst een klacht in bj de politie en gerecht, dat ging toen over pesterijen, maar ook over slagen en verwondingen tegenover Jean-Pierre. In maart 2010 heeft het CGKR (Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding) zich burgerlijke partij gesteld in het voordeel van het koppel, maar naast nog verschillende andere klachten die de heren indienden bij de Dienst Intern Toezicht bleven ze in de kou staan. Slechts één klacht werd weerhouden, en ondertussen schriftelijk toegegeven, maar ook daar liep het een en ander mis. Het ging toen om een getuigenverklaring in het voordeel van het koppel, waarbij de politie eerst weigerde een PV op te maken, en daarna was er zogezegd een PV opgesteld maar toen men naar het PV nummer vroeg, bleek dat de bewuste agent een willekeurig gefantaseerd PV nummer op de achterzijde van een los blaadje, met het adres en bezoekuren van het politiebureau, had geschreven. Na onderzoek bleek het PV nummer dan natuurlijk niet te bestaan en kwam de getuigenverklaring niet in het PV terecht. Ook een klacht van een vriend die aan de voordeur van het koppel werd uitgescholden door de buren, werd geseponeerd.

Het koppel nam ook meermaals contact op met politici (Groen, Spa, OpenVLD en NVA), maar helaas zonder resultaat, het lijkt alsof onze politici niet begrijpen wat er met het homo koppel gebeurd, het lijkt erop dat men er niet wakker van ligt, en dat is ergens opmerkelijk, want onze politici lieten al meerdere keren weten dat ze de strijd willen aangaan tegen homofobie. Willy en Jean-Pierre wilden eerder hun verhaal ook delen met het holebi zine INCH en via het v-duidingsprogramma Panorama, maar ondanks het feit dat beide eerst enthousiast waren, hoorde ze daarna niets meer. Willy en Jean-Pierre kunnen niet verhuizen, onder andere omdat de hoogbejaarde ouders van Willy bij hen inwonen, zij zouden een tweede verhuis niet overleven. Het enige wat men nu voor Willy en Jean-Pierre kan doen is 1 een petitie onderteken en 2 dit verhaal zoveel mogelijk delen, in de hoop dat er iemand wakker wordt en een einde zal maken aan de hel waarin dit koppel al jaren leeft. Aub heren politici als je dit leest, doe iets en laat zien dat de eerder genoemde verklaringen over een strijd tegen homofobie in ons landje geen loze woorden zijn. Om de petitie te teken: KLIK HIER

Zie ook eerdere video getuigenis van Jean Pierre bij ATV - tijdens de Antwerp Pride van dit jaar (augustus)


Update 11 oktober
Er is ondertussen ook een facebookpagina opgestart die de titel draagt: Homo geweld en Justitie : Kroniek van een aangekondigd falen, en Met als ondertitel: Stop het pesten van een homo koppel uit Antwerpen - Stop de politieke onverschilligheid - Stop de gerechtelijke apathie en de politionele tegenwerkingen.
https://www.facebook.com/pages/Homo-geweld-en-Justitie-Kroniek-van-een-aangekondigd-falen/1425322007679944?ref=profile

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi.info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 October, 2013 en 4809 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgische Bi- en homomannen hebben sinds coronamaatregelen minder losse seksuele contacten

 

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 


Buitenlands nieuws

Meeste mama's laten kind zelf uit de kast komen + ouder tips & nuttige (BE) links voor ouders van holebi of trans kind.

 

Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.

 

Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.

 

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 


Showbizz & Sport

Cara Delevingne komt uit de kast als panseksueel.

 

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.