Nederlandse homo zwaar mishandeld, politie zoekt dader.De mishandeling van een Nederlandse homo van 55 in het Amsterdamse Vondelpark wordt door de Nederlandse holebifederatie het COC als het meest gewelddadige incident tegen homo's van het afgelopen jaar genoemd. De man werd in de nacht van zaterdag op zondag met een mes gestoken in zijn gezicht, rug, arm en hand. Het slachtoffer kreeg in totaal tien messteken.

De plaats waar de feiten gebeurden staat bekend als een ontmoetingsplaats voor sommige homo's. Het slachtoffer is heel ernstig gewond geraakt. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onduidelijk is nog of hij hier blijvend letsel aan overhoudt. Deze mate van geweld is echt extreem", zegt bestuurslid Albert Roele van het COC Amsterdam. De politie heeft nog geen idee door wie een 55-jarige man afgelopen weekend ernstig is toegetakeld. Het is alvast duidelijk dat het om homofobisch geweld ging want de dader vroeg eerst aan het slachoffer: 'Hoor jij daar ook bij?', doelende op het feit dat de plaats der delict een ontmoetingsplaats is voor sommige homo's. Meteen na de vraag kreeg het slachtoffer messteken en riep hij om hulp. Omstanders vingen de man op en belden 112, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De dader was toen al in onbekende richting vertrokken en van hem ontbreekt nog elk spoor.

Inmiddels maakt de man het naar omstandigheden goed: hij is weer thuis en heeft geen inwendig letsel opgelopen. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Volgens de Nederlandse holebifederatie het COC krijgen landelijk zeven op tien homo's te maken met verbaal en fysiek geweld. In Amsterdam is daar 620 keer aangifte van gedaan. "Die man is tien keer gestoken. De dader is duidelijk op zijn doel afgegaan. Van een vergissing lijkt geen sprake", stelt Roele. "Dit is echt afschuwelijk." Niet eerder vond bij de Rozentuin een dusdanig ernstige mishandeling plaats. "We kennen alleen een aantal kleinere incidenten", zegt Roele. Het COC werkt intensief samen met politie en justitie om het homogeweld in te dammen. "Door voorlichting te geven op scholen bijvoorbeeld. En we roepen Amsterdammers op alert te zijn en niet weg te kijken." Vorig jaar waren er ook tal van homofobische incidenten in de Nederlandse hoofdstad.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
NOG VEEL WERK AAN DE WINKEL IN EUROPA BETREFFENDE BESCHERMING VAN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
ZANGER RICKY MARTIN SCHRIJFT KINDERBOEKJE MET ALS INSPIRATIE ZIJN TWEELING ZOONTJES
95-JARIGE WO2 VETERAAN TROUW VRIEND VIETNAM VETERAAN + VIDEO
EERSTE KLEINE HOLEBI DEMONSTRATIE IN MOSLIMLAND VERLIEP ZONDER PROBLEMEN
HETERO VOETBALLER KOMT OP VOOR HOLEBI'S
NEPAL KOMT MET EERSTE HOLEBI EN TRANS OPVANG CENTRUM, OOK VOOR BUITENLANDERS
PRODUCER VAN FILM MILK KOMT MET TV SERIE OVER TRANSGENDER TIENER
JAPANS DEELGEBIED EERSTE DIE HOLEBI EN TRANS RECHTEN ERKENT
VIERDE AMERIKAANSE INDIANEN STAM ERKENDE ZOPAS HET HOMOHUWELIJK
16-JARIGE ACTRICE KOMT OP VOOR HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: metronieuws.nl

Dit bericht is gepost op 19 September, 2013 en 2332 keer gelezen.Reageer op dit bericht: