Je leest:

WorldOutGames verlag over Bridgetoernooi, Loopwedstrijd en Atletiek.De WorldOutGames te Antwerpen lopen stil aan naar het einde (11aug) toe. Er was jammer genoeg niet zoveel bericht geving over de spelen. Eerder was er een nieuws bericht over onze Belgische homo voetbalploeg de Pink Devils en was er het video-verslag rond Synchroon zwemmen voor mannen. Vandaag korte verslagen over het eerste Bridgetoernooi, over de Belgische kandidaat loper Wilfried en over atletiek.

Brit en Amerikaan winnen eerste bridgetoernooi
John Hogan en Lindsay Scandrett hebben het eerste bridgetoernooi gewonnen op de worldOutgames, opmerkelijk als je weet dat ze zelden samen spelen. John woont immers in de Verenigde Staten en Lindsay in het Verenigd Koninkrijk. Voor ze naar de competitie kwamen, bespraken ze de avond ervoor in het hotel en op de tram op weg naar het toernooi welk systeem ze wouden toepassen. Ze speelden voor het eerst samen tijdens de Gay Games in Keulen in 2010. Ze waren er al bij in Montreal en Kopenhagen maar speelden toen met een andere brigdepartner. Er werden 9 rondes en 36 'boards' gespeeld. John en Linsdsay wonnen gouden medailles. Er deden 22 koppels mee aan het eerste bridgetoernooi. Er namen Nederlanders, Canadezen, Amerikanen, Nieuw-Zeelanders en Oostenrijkers deel. Nederland was zeer sterk vertegenwoordigd met bridgevereniging Gay Forcing uit Amsterdam. Bridge speel je met twee tegen een ander koppel. Het is een kaartspel en noem het gerust ook een denksport. Het wordt gespeeld door vier personen, twee koppels. Iedere persoon krijgt 13 kaarten in de hand. Eerst moet er worden geboden. Het hoogste bod wordt een 'contract' genoemd en bepaalt de troefkleur en de 'leider' van het spel, de persoon die het hoogste bod bood. Het contract komt tot stand door opbod waarbij een soort codetaal met kaarten wordt gebruikt. Er zijn veel zaken van belang bij bridgen: concentratie, de tegenstander goed 'lezen', een goed geheugen en tactisch inzicht. Bridge is ook een hoffelijke sport. Je hoort de bridgepartner immer vriendelijk "dank u" zeggen wanneer zijn/haar kompaan zijn kaarten uitspreidt op tafel. In het Verenigd Konkinkrijk is de etiquette zelfs heel strikt, vertellen ervaren spelers. Het kan je strafpunten opleveren. Vooral om te vermijden dat spelers zich laten meeslepen door het spel en hun partner beginnen af te blaffen.

Belg Loper Wilfried:
Wilfried Eetezonne liep de 5 én 10 kilomter tijdens de WorldOutGames. Een half uur nadat hij de 5 kilometer had gelopen, stond hij alweer aan de start van de 10 kilometer. Wilfried doet al zeven jaar loopsport en is aangesloten bij sportvereniging Active Company. Het was verbazend om zien hoe snel hij blijkt te herstellen na een rondje lopen, zijn gezicht is rood, maar hij is vrij kalm, hij drinkt een glas bier, dat heeft hij wel verdiend. Hij steekt even een sigaret op en geeft een interview:. “De 5 kilometer ging zeer goed. Ik heb een personal best tijd gelopen: 27 minuten. Dat betekent wel dat ik eigenlijk te snel heb gelopen. Ik was zo hevig begonnen. In het begin liep ik ongeveer elf kilometer per uur en voor mij is dat wat te veel. Daarna heb ik wat getemporiseerd. Ik doe nog maar zeven jaar loopsport. Dit zijn de eerste worldOutgames waar ik aan deelneem. Ik heb in 2007 wel de 10 kilometer gelopen op de EuroGames. Ik loop bij Active Company. De runners daar doen regelmatig mee aan de grote wedstrijden: de Antwerp Ten Miles, de 20 kilometer van Brussel, de City Run in Antwerpen. Wilfried liep de 5 km binnen het half uur en de 10 km binnen het uur. Hij is een échte langeafstandsloper het uitlopen is voor hem het belangrijkste.

Atletiek op Outgames
Een van de spannendste wedstrijden was het hoogspringen. De gedoodverfde favoriet was Igor Sukharev uit Rusland, die 12 jaar geleden nationaal kampioen hoogspringen was met liefst 2m28. Toch moest hij echter de duimen leggen voor de Spanjaard Florentin Duenas Luis, die 1m94 hoog sprong, een verschil van zes centimeter met Igor.

4x100 meter, hoog- en verspringen, kogelstoten en speerwerpen: de 27-jarige Maxence Waerniers uit Parijs leverde een prestatie die weinigen kunnen nadien. Haar ploeg legde als enige alle proeven met succes af. Maxence was opgetogen met hun prestatie: "Het is moeilijk, maar er was een hele goede teamspirit. Het is de eerste keer dat we dit doen, we hebben ons geëngageerd voor een avontuur. Het was een mooie ervaring". Tot nog toe had ze vooral loopervaring, nu heeft ze gemerkt dat ook andere disciplines haar liggen. Met de Parijse ploeg, zowel mannen als vrouwen, zijn ze naar de worldOutgames gekomen. De ploeggeest is voelbaar, de tevredenheid groot. Woorden van lof ook voor de Antwerpse club OLSE in samenwerking waarmee de competitie wordt georganiseerd, met haar "sympathieke en hartelijke scheidsrechters". Jammer alleen van de regen op woensdag, "toen was het koud, dat was hard". Lijst uitslagen: KLIK HIER

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
WORLD OUT GAMES VIDEO VERSLAG SYNCHROON ZWEMMEN VOOR MANNEN
ONZE PINK DEVILS (Belg homo voetballers) DOEN HET GOED OP DE WORLD OUT GAMES TE ANTWERPEN
BELG HANDBOOGSCHUTTER ZEGT VAARWEL
ARMENIE WIL RUSLAND EN MOLDAVIE VOLGEN BETREFFENDE HOLEBI'S
ANTWERPS SCHEPEN KRIJGT HAATMAILS OMDAT HIJ HOLEBI VRIENDELIJK IS
IERSE JONGEREN GROEPEN HETERO EN HOLEBI MAKEN SAMEN EEN VUIST TEGEN...
START ANTW PRIDE TOESPRAKEN IN TEKEN WOG EN HOMOFOBIE + PROGRAMMA ANTWERP PRIDE
NIEUW BOEK EROTISCH VERHAAL OVER RELATIE TUSSEN BATMAN EN ROBIN
VLAAMS PARLEMENTSLID WIL DAT MINISTER VAN SPORT OP KOMT VOOR HOLEBI'S BETREFFENDE...
HOMO ACTEUR GEORGE TAKEI WIL ACTIE VOOR HOLEBI...
GEZOCHT BELG HOLEBI KOPPELS DIE OF GAAN TROUWEN OF AAN GEZINSUITBREIDING GAAN DOEN
NEDERLAND: OUD VOETBALLER ZEGT HOMO'S KUNNEN NIET VOETBALLEN EN NOG SPELENDE VOETBALLER ZEGT HOMO ZIJN IS ZIEK
100 HAATMISDADEN PER WEEK TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN DE UK

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 August, 2013 en 2560 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
01 september 2019 - Boots Club
06 september 2019 - Boots Club
07 september 2019 - Girls for Girls
07 september 2019 - Funky
14 september 2019 - Woodpop

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brusselse holebi’s klagen over lakse politie in hoofdstad

 

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 


Buitenlands nieuws

Noord-Ieren roepen holebi's op om zich kandidaat te stellen als adoptie of pleeg ouders.

 

China volgt Taiwan niet wat betreft homohuwelijk.

 

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Zanger Sam Smith kweekt langzaam aan meer zelfvertrouwen.

 

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.