Je leest:

Start Antwerp Pride toespraken in teken van WorldOutGames en homofobie + programma Antw Pride.Op de openingsreceptie van de Antwerp Pride op het Antwerpse stadhuis werd er de toespraken veel gepraat over homofobie, maar er was natuurlijk ook aandacht voor de WorldOutGames. Er waren tal van bekende gasten aanwezig zoals onze Mister Gay Vlaanderen Tom Goris, handboogschutter Ivan Denis en politiekorpschef Serge Muyters. De sprekers, twee schepenen en twee voortrekkers uit de holebibeweging, werden aangekondigd door Sven Pichal.

Antwerps schepen van sport Ludo Van Campenhout van N-VA stelde dat in Antwerpen de fout wordt gemaakt, te denken dat wat hier evident is, dat elders in de wereld ook is. Hij verwees naar Frankrijk en wond zich op over twee recente uitingen van homofobie. Ten eerste noemde hij de manier waarop de intolerantie tegenover holebi's in de Russische politiek tot uiting komt, onaanvaardbaar. Hij kondigde aan ook aanwezig te zijn op de kiss-in voor het Russische consulaat in Antwerpen. Ten tweede toonde hij zich verontwaardigd over de uitspraak van de Nederlandse oud-profvoetballer René Van der Gijp die stelde dat homo's niet geschikt zijn om te voetballen. Van Campenhout haalde hard uit: "Ik heb veel gay vrienden en sommigen boksen. Ik nodig hem uit in de boksring te komen en dan mag hij een van mijn homovrienden zeggen dat homo's niet geschikt zijn om te boksen". Daarnaast zei hij ook nog: "Ik heb in het parlement het homohuwelijk en de holebi-adoptie goedgekeurd en ik dacht dat het voorbij was. Ik sta er echt versteld van". Gevraagd naar een concreet engagement tegenover Rusland, beloofde Van Campenhout in zijn frequente contacten met Rusland, onder andere via de diamantsector, het thema ter sprake te brengen. Daarnaast meent hij dat Rusland de Olympische Winterspelen in de gegeven omstandigheden niet zou mogen organiseren en hoopt hij op een onaangekondigde Gay Pride in Sotsji.

Philip Heylen, Antwerps schepen van cultuur, was al evenzeer onder de indruk van de opinie die nog steeds leeft en door Orwell werd verwoord als "All people are equal, but some are more than others". Deze stad is door zijn haven altijd heel divers geweest en hier eindigt het niet bij goede bedoelingen. Hij prees de worldOutgames, met het heel brede programma en de voortreffelijke samenwerking met de toeristische en culturele diensten. Afkeer klonk voor kranten die de afgelopen dagen berichtten dat de Outgames geen succes zijn, dat 5.000 deelnemers onvoldoende is en de Outgames bijgevolg niet noodzakelijk waren. Daarop repliceerde Heylen dat we deze week de kans hebben om de ogen van de wereld op ons te richten, dat een activiteit als de Outgames nodig blijft. De schepen maakte zich sterk dat er met het komende Pride-weekend wel minstens 10.000 mensen in Antwerpen geweest zullen zijn om te genieten van de gastvrijheid en hetzelfde statement te maken. Elk is nodig om de boodschap van gelijkheid, respect en mensenrechten te promoten.

Voorzitter van het Roze Huis Antwerpen Leonie Nelissen toonde zich trots op alle deelnemers en vrijwilligers van de Antwerp Pride-activiteiten. Ondanks de verwezenlijkingen riep ze wel op ook de resterende discriminatie tegenover holebi's in ons land weg te werken. Ook zij deed een warme oproep om aanwezig te zijn voor het Russisch consulaat.

Bart Abeel, organisator van de worldOutgames en Antwerp Pride, was zichtbaar een tevreden man. Hij uitte zijn dank aan alle medewerkers met dit project dat hij omschreef als "incredibly beautiful, but also incredibly complex". Hij herinnerde ook aan de mensenrechtenconferentie die vorige week afsloot met de Antwerp Guidelines en die nu aan de politiek zal worden voorgelegd. Abeel gaf wel toe dat de ambitie van de Outgames om 10.000 deelnemers te bereiken gehalveerd moest worden. Tegenover ZiZo bevestigde hij dat sommige activiteiten weinig belangstellenden hebben, maar dat andere sporttakken wel heel succesvol zijn. Hij noemde daarbij voetbal (meer dan 500 deelnemers), zwemmen en waterpolo. Abeel is opgetogen met de organisatie, die naar zijn mening vlot verloopt, "de enige incidenten zijn sportincidenten". Hij prees de 600 vrijwilligers, die een pool vormen zodat ze flexibel inzetbaar zijn.

DE ANTWERP PRIDE:
Van 8 tot 11 Augustus - met als hoogtepunten de Antwerpse Pride parade en het Wave festival op zaterdag,
en de Closing Ceremony van de worldOutgames op zondag op de Grote Markt.

De Antwerpse Pride parade:
Zaterdag 10 augustus - De start is voorzien om 14 en het einde om 16 uur. Nadien is er Wave.
Zaterdag is er dus de prideparade langs de Schelde. Het parcours loopt van de Waterpoort aan de Gillisplaats en zal vandaar leiden door de Verschansingstraat, Leopold de Waelplaats, Volksstraat, Scheldestraat, Sint-Michelskaai, Plantinkaai, Ernest Van Dijckkaai, Jordaenskaai, Orteliuskaai, Tavernierkaai en Rijnkaai. Het eindpunt van de Parade is aan de Waagnatie. Met volgende deelnemende organisaties: Regenboogvlag + politici - Rainbow Cops Belgium - Bonaparte @ Pannekoek - Maskara - Antwerp Sportstad - WorldOutGames - Active Company - Flor Artes - Boots Club - Wakko Kapper - Diageo @ Captain Morgan - Sensoa - Buurcentrum Stroboertje - Groen! - Cavaria - Het Roze Huis - Why Me - Enig Verschil - Red&Blue - Popi Café - Oink Club - Outrageous - Out Tv - Reload Resto - Pink Saturday - Sauna Herenhuis en EGS Party.

Wave festival
Zaterdag 10 augustus vanaf 15 uur - Parking Waagnatie, Rijnkaai 150 in Antwerpen - Gratis toegang
Derde editie van het Wave street festival plaats. Het festival is dit jaar gratis en de Closing Ceremony van de worldOutgames maakt deel uit van Wave.
Place to be: parkingterrein bij de Waagnatie - Antwerpen - Alles start met DJ-sets, gevolgd door de Closing Ceremony en gevolgd door de main acts. Na de Closing Ceremony draait eerst Dimitri Vantomme muziek, gevolgd door Marc Vedo en dan is er nog een twee-uur durende DJ-set van Boy George.

Website en facebook pagina Antwerp Pride voor meer info
- Website KLIK HIER
- Facebookpage: KLIK HIER

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
VLAAMS PARLEMENTSLID WIL DAT MINISTER VAN SPORT OP KOMT VOOR HOLEBI'S BETREFFENDE...
WORLD OUT GAMES VIDEO VERSLAG SYNCHROON ZWEMMEN VOOR MANNEN
ONZE PINK DEVILS (Belg homo voetballers) DOEN HET GOED OP DE WORLD OUT GAMES TE ANTWERPEN
HOLEBI WORLD OUTGAMES ANTWERPEN DEELNEMER OPGEPAKT DOOR DE POLITIE
WORLD OUTGAMES ANTWERPEN - EERSTE DAG + FOTO'S EN VIDEO'S
GEZONDHEID VAN BELG HOLEBI'S EN TRANSGENDERS MOET HOGER OP AGENDA, ALDUS M TEMMERMAN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 August, 2013 en 2395 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.