Transgender tiener koppeltje heeft elkaar gevonden.Arin Andrews en Katie Hill zien eruit als een doodgewoon, jong koppel, maar schijn bedrieft, want de 17-jarige Arin is geboren als meisje, terwijl zijn vriendin de 19-jarige Katie geboren werd als jongen. Dit transgender koppel heeft elkaar gevonden en is niet alleen gelukkig met elkaar maar ook met hun nieuwe lichaam dat eindelijk bij hen past zoals het altijd had moeten zijn. Arin en Katie leerden elkaar twee jaar geleden kennen in een supportgroep voor transgender tieners. Deze gemeenschappelijke ervaring bracht de twee bij elkaar. Ze begrijpen elkaar dan ook als geen ander, er is veel veranderd sinds ze elkaar leerden kennen, maar ze hebben altijd veel steun aan elkaar.

Katie onderging een jaar geleden operaties die er voor zorgde dat ze lichamelijk een ťchte vrouw werd, met dank aan een anonieme donatie van 5.000 dollar nadat ze haar verhaal had gedaan in de plaatselijke krant in het Amerikaanse Tulsa (Oklahoma). En recent onderging Arin ook enkele operaties waardoor hij nu eindelijk het lichaam heeft waar hij altijd al van droomde. "Meemaken hoe Katie reageerde op de operatie en wat ze doormaakte, was echt een grote hulp voor Arin", bekent zijn moeder Denise. Arins ouders hebben hem altijd gesteund. Arin zegt dat hij verrast was door de steun die hij van zijn familie kreeg en prijs zich daarom heel gelukkig, ook wat betreft de steun die hij van Katie krijgt, ook zij krijgt gelukkig steun van haar familie, en de relatie tussen beide transgender tieners wordt zelfs door beide families aangemoedigd, niet vanzelfsprekend want beide tieners wonen in een zuidelijke staat, die deel uitmaakt van de Bible Belt, een zeer conservatieve, gelovige Amerikaanse streek met weinig tolerantie voor alles wat afwijkt van de norm.

Naar school gaan was voor beide tieners dan ook erg moeilijk. Katie werd gepest, Arin moest van school veranderen nadat bekend raakte dat hij transgender was, daarbij verloor hij ook vele vrienden. Ondertussen heeft hij geleerd dat als mensen echt van je houden, ze altijd terugkomen, ook al duurt dat soms even. Maar dat is niet altijd zo, een nieuwe vriend die leerde dat Arin vroeger een meisje was, was minder vergevingsgezind. Idem voor vriendinnen van Katie aan de universiteit. Maar de twee tieners laten het niet aan hun hart komen, ze hebben elkaar en hun nieuwe lichamen waarbij ze fier in zwemkledij poseren (foto). Arin voor het eerst met platte borstkas die hij altijd al wilde. Katie in de bikini waar ze altijd al van droomde.

Arin is dolgelukkig. "Nu kan ik een tank top dragen. Dat kon ik voor de operatie niet, omdat ik mijn borsten afbond en dat was echt geen zicht. Ik kan gaan zwemmen zonder T-shirt, ik kan gaan wandelen... ik ben net als elke andere man nu." De borsten waren lang een doorn in het oog van Arin. "Ik heb ze altijd al gehaat, het voelde alsof ze niet bij mij hoorden. Nu ze weg zijn, voel ik me eindelijk op mijn gemak in mijn eigen lichaam." Door zijn nieuwe lichaam, zien ook de anderen hem zoals hij altijd al gezien wou worden. "Ga ik naar een publiek zwembad of een fitness, dan kijkt er niemand raar. Voor hen ben ik gewoon een jongen, een magere jongen die probeert wat spieren bij te kweken." De transformatie van Arin is nog niet helemaal rond, hij heeft nog geen genitaliŽnoperatie ondergaan omdat dit nogal een heftige en lastige operatie is. Katie zegt daarover: "Voor mij is Arin gewoon Arin. Hij zag er altijd mannelijk uit voor mij, maar nu hij geopereerd is, heeft hij meer zelfvertrouwen en voelt hij zich goed in zijn vel. Doordat ik zelf transgender ben, begrijp ik Arin veel beter dan iemand anders. Ik weet hoe hij zich voelt, hoe goed hij zich nu voelt en hij compleet hij is als mens." Denise, de moeder van Arin beaamt: "Het enige wat een transgender wil, is een fysieke transformatie, zodanig dat ze volledig worden als persoon. Niet iedereen begrijpt dat. Vele ouders maken zich zorgen als hun kind van geslacht verandert en dat is niet nodig, het gaat om het geluk van je kinderen. Nu hun uiterlijke transformatie compleet is hopen de tieners dat mensen hen zullen accepteren in hun 'nieuw' geslacht en dat de moeilijkheden van het verleden voorgoed in het verleden blijven.

Ter info: transgenders kunnen homo, lesbisch of hetero zijn. Dat is niet raar, dat komt gewoon omdat trans zijn geen seksuele geaardheid is maar een zgn gender stoornis.

NUTTIGE LINKS:
Nederland:
- Transgender vereniniging KLIK HIER
- Transgender netwerk KLIK HIER
- Trans man nederland: KLIK HIER
- igender: KLIK HIER
Belgie:
- T-Jong - eerste jeugdbeweging in BelgiŽ voor transgender-jongeren: van 16 tot 30 jaar KLIK HIER
- Vlaamse Gender kring: KLIK HIER
- Belgisch transgender info punt: KLIK HIER
- Gender in de Blender (Belgie) - informatieve en educatieve website rond gender en identiteit. Specifiek gericht naar jongeren, het onderwijs, leerkrachten: KLIK HIER

EERDER KON JE OVER DIT ONDERWERP BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
NIEUW NEDERLANDS TV PROGRAMMA OP KOMST OVER TRANSGENDER JONGEREN - BIJNA ZOALS UIT DE KAST(2013)
UZ GENT HORMONALE BEHANDELING VOOR TRANS PERSONEN IS VEILIG EN ZELFS NUTTIG VOOR ANDERE ZAKEN (2013)
TRANS MEISJE VAN 9 JAAR WINT RECHT OM NAAR MEISJES WC TE GAAN OP SCHOOL (2013)
IZZY WILDE OP 5-JARIGE LEEFTIJD ZELFMOORD PLEGEN OMDAT ZE GEEN MEISJE MOCHT ZIJN - VERHAAL VAN EEN TRANSGENDER (2012)

BRITSE 5-JARIGE IS JONGSTE TRANSSEKSUEEL (2012)
MEER NIEUWS (up to date): KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 July, 2013 en 6448 keer gelezen.