NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Beroemdste Belgisch homo koppel zegt vaarwel.
Vorig jaar schreef de VRT-soap Thuis geschiedenis door twee mannelijke personages te laten trouwen. Het was het eerste homo-huwelijk in een Vlaamse soap. Personages Franky en Tibo kregen meteen veel sympathie vanuit de Vlaamse holebi gemeenschap, en men zag en meteen als positief tegengif voor de vele verwijfde types die reality programma's opvoerden. Maar helaas verdwijnen de twee sympathieke homo's nu uit thuis. Het lesbische koppel (An en Mayra) blijven wel nog in de soap.

Jef Hoogmartens (Franky) en Maxime De Winne (Tibo) nemen afscheid van de VRT-soap "Thuis". De acteurs, die een getrouwd homo koppel spelen in de populaire reeks op Eén, hebben vlak voor de zomervakantie hun laatste scènes voor de reeks ingeblikt, zo heeft de tv-zender vrijdag meegedeeld. De personages Franky en Tibo zijn nog tot eind oktober 2013 te zien in "Thuis". Op dat moment zullen de personages in THUIS, Franky en Tibo, voor onbepaalde tijd uit de reeks verdwijnen.

Jef Hoogmartens, die de rol van Franky speelt, neemt afscheid van 'Thuis' om meer tijd vrij te maken voor andere projecten: "Al voor ik in 'Thuis' meespeelde, was ik stappen aan het zetten om mijn grootste droom te verwezenlijken, met name een eigen dramareeks schrijven en creëren. Die stappen zette ik samen met Jonas Van Geel en Steve Aernouts, met wie ik de reeks 'Amateurs' begon te maken. Nu, iets meer dan twee jaar en 440 'Thuis'-afleveringen later, zijn die stappen vogelvluchten geworden. Over enkele weken starten de opnames van de reeks 'Amateurs' en het wordt steeds moeilijker om dat te combineren met mijn werk bij 'Thuis'. Dus heb ik de keuze moeten maken om de deur bij 'Thuis' dicht te trekken om mijn grote droom te realiseren. Ik heb mij ongelooflijk goed geamuseerd en wil de fantastische cast en crew van 'Thuis' ongelooflijk hard bedanken voor een geweldige periode. En dat is geen vleierij omdat ik wegga, het is gewoon een feit dat je verdomme ver zal moeten reizen om een fijnere groep collega's te ontmoeten dan die vaak zo schromelijk onderschatte bende van 'Thuis'." Verder rest mij enkel nog de fans van Thuis te bedanken, die me willens nillens aanvaard hebben na mijn eerste stappen in het televisielandschap. Het is niet eenvoudig wat van jullie gevraagd werd, maar mede dankzij jullie heb ik heel snel het gevoel gekregen dat ik erbij hoorde. Waarvoor merci!

Ook Maxime De Winne, die de rol van Tibo speelt, heeft plannen. Net als Jef neemt hij de tijd om de kijkers en zijn voormalige collega’s uitgebreid te bedanken: Beste fans, beste makers van Thuis, Eerst en vooral wil ik jullie oprecht bedanken voor de twee prachtige jaren bij Thuis. Ik kijk met enorm warme gevoelens terug op de rol die ik mocht vertolken als Tibo. Als acteur verlaat ik de Manhattanstudio stuiterend van energie. Ik heb twee jaar kunnen sprokkelen en ik wil daar nu wat creatiefs mee. Misschien niet
meer enkel als acteur, waarschijnlijk ook niet meer elke dag op het televisiescherm. Die stekker trek ik er even uit. Zie het als een nieuwe start voor mezelf, met nieuwe kansen en mogelijkheden in de rol van ambitieuze artistieke duizendpoot. Ik heb me verschrikkelijk geamuseerd in deze speeltuin. Maar ik ben een kolonist en ik moet verder onderzoeken. Ik ben niet enkel acteur en soms mis ik de artistieke vrijheid en de tijd om alles te kunnen blijven combineren. Ik zou maar twee jaar thuis meespelen en dus is deze belofte nu waarheid geworden. Zo sta ik met één voet in het theater bij rariteitenkabinet cirQ. Wij schuimen deze zomer weer alle grote festivals af en toeren in het najaar rond in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast blijf ik freelance aan het werk als publieksopwarmer en (radio)presentator, speel ik gastrollen in enkele nieuwe fictiereeksen en werk ik achter de schermen mee aan enkele nieuwe programma’s. Maar bovenal word ik opnieuw vader aan het einde van de zomer en wil ik genoeg tijd bij gezin en familie doorbrengen dit najaar. Maxime, alias de enige echte Tibo – man van Franky

De holebi jongerenkoepel Wel Jong Niet Hetero laat weten het jammer te vinden dat het homo echtpaar uit de soap verdwijnt. Voor de organisatie was het mooi meegenomen "dat een kijkcijferkanon een homopaar op zo'n normale en niet-stereotiepe manier weergeeft", zei woordvoerder Michiel Vanackere aan Belga. Hij hoopt dat de VRT het thema verder aan bod laat komen. Wat er met hun personages gebeurt, is nog niet bekend. ‘Wat er nu met de figuur van Franky Bomans gebeurt, daar heb ook ik het raden naar’, aldus Hoogmartens. ‘Ikzelf hoop dat het de James Bond of Doctor Who van België wordt, een rol die nooit verdwijnt, maar waar om de zoveel jaar een andere acteur zijn interpretatie aan mag geven. Maar dat laat ik over aan de makers’.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
EERSTE HOMO KOPPEL IN VLAAMSE SOAP (2012)

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
MINISTER PASCAL SMET VALT OP LATINO MANNEN
CALIFORNIE SCHRIJFT GESCHIEDENIS VOOR TRANSGENDERS
AMERIKAANSE PROF BASKETBALSTER KOMT UIT DE HOLEBI KAST
BESTE VRIENDIN VERVULDE KINDERWENS VAN BELGISCH HOMO KOPPEL
BRITSE HETERO ACTRICE KOMT OP VOOR RUSSISCHE HOLEBI'S EN VRAAGT FOTO TE DELEN
JONGE BELGISCHE LESBIENNES MEER KANS OP WERK DAN HETERO VROUWEN
NIEUW BOEK - HET VERHAAL VAN EEN TRANSMAN + VIDEO
ACTEUR JOHN BARROWMAN EN VRIEND GETROUWD IN CALIFORNIE
BELG MEISJES HEBBEN HET MOEILIJKER OP SCHOOL - EN HOLEBI JONGEREN WORDEN MEER GEPEST OP SCHOOL
HOLEBI SONG VAN MACKLEMORE SCOORT NA UITSPRAAK HOMOHUWELIJK IN DE VS
VANG EEN HOLEBI BOEK IN VLAANDEREN - LAAT HET TERUG LOS EN VOLG DE WEG DOOR BELGIE EN VERDER
HETERO GROEP CLAIMT TROTS TE ZIJN OP GEAARDHEID EN EIST MEER RECHTEN VOOR HETERO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bronnen: demorgen.be, deredactie.be, destandaard.be

Dit bericht is gepost op 06 July, 2013 en 9482 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 

Er komt een Marieke Vervoort straat in kleine Antwerpse gemeente.

 

Holebi info stelt 12 finalisten Mr Gay Belgium 2020 voor + casting video en Sports4All campagne video.

 

Oost Vlaming riskeert 6 maand cel na homofobe aanval op minderjarige jongen.

 

Bekende Vlaamse acteur gaat transgender vrouw spelen.

 


Buitenlands nieuws

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 

21e Amerikaanse staat met uitgebreide beschermingswet voor holebi en transgender+ personen.

 


Showbizz & Sport

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.

 

Amerikaanse rapper reageerde geweldig op homofobe pastor.