Tal van Franse holebi's mogen niet trouwen ondanks het feit dat het homo-huwelijk legaal is in Frankrijk.

Meer dan 15 miljoen holebi's mogen niet trouwen met hun partner afkomstig uit Frankrijk. Dat werd vandaag bekend gemaakt. Frankrijk tekende zopas een overeenkomst met verschillende landen waardoor vele Franse holebi's niet mogen trouwen met hun partner afkomstig uit de landen waarmee een overeenkomst is gesloten.

Het gaat om de volgende tien landen: Algerije, BosniŽ en Herzegovina, Cambodja, Laos, Montenegro, Marokko, Polen, ServiŽ, SloveniŽ, TunesiŽ en Kosovo. Al deze landen erkennen het homo-huwelijk niet waardoor nu ruim 15,3 miljoen holebi's niet mogen trouwen in Frankrijk. Het gaat dus om Fransen die een partner hebben afkomstig uit ťťn van deze landen. Mochten ze hetero zijn geweest dan zouden ze wťl mogen trouwen. Homo en lesbische koppels met een buitenlandse partners worden dus vanaf nu gediscrimineerd.

Een Poolse man die al jaren met zijn Franse partner in Frankrijk woont zegt dat hij het oneerlijk vindt dat hij niet mag trouwen, terwijl het homo-huwelijk legaal is in Frankrijk, en noemt de nieuwe wet homofobisch. Volgens Radio France international werd de wet al veel eerder ondertekend maar gaat ze pas nu van kracht. Het homo-huwelijk is legaal in Frankrijk sinds eind april. In de VS bestond tot voor kort het zelfde probleem. Amerikaanse holebi's mochten niet trouwen met hun buitenlandse partner. Maar dat probleem werd recent opgelost door de uitspraak rond de doma act die verworpen werd waardoor Amerikaanse holebi's nu net zoals Amerikaanse hetero's wťl mogen trouwen met een partner afkomstig uit het buitenland.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
EERSTE FRANSE HOMOHUWELIJK WERD STRENG BEVEILIGD

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
MEER DAN 600 MILJOEN MENSEN WONEN DAAR WAAR HET HOMOHUWELIJK LEGAAL IS
VERSCHILLEN TUSSEN HET HOLEBI EN HETERO HUWELIJK
BELG MEISJES HEBBEN HET MOEILIJKER OP SCHOOL - EN HOLEBI JONGEREN WORDEN MEER GEPEST OP SCHOOL
AMERIKAANSE HOLEBI'S DIE WILLEN TROUWEN ZIJN BETER AF DAN EUROPESE HOLEBI'S
SCHOTSE HOND IS VOLWAARDIG PARLEMENTSLID EN PRO HOMOHUWELIJK
VANG EEN HOLEBI BOEK IN VLAANDEREN - LAAT HET TERUG LOS EN VOLG DE WEG DOOR BELGIE EN VERDER
AMNESTY KLAAGT EXTREME HOMOFOBIE IN AFRIKA AAN
NIEUW BOEK - HET VERHAAL VAN EEN TRANSMAN + VIDEO
EUROPESE UNIE VERSTERKT HOLEBI, TRANS EN INTERSEKSE PERSONEN BELEID

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 July, 2013 en 2468 keer gelezen.