Google brengt suprize wanneer je holebi zoekwoorden in tikt.Google heeft zopas iets leuks bedacht om de verjaardag van de Stonewall rellen in de VS te herdenken (28 juni 1969). Wanneer je in het engels een zoekterm invoert die te maken heeft met holebi's krijg je plots een regenboog zoekbar te zien. Het werkt voor Google BelgiŽ enkel met Engelse zoekwoorden. Verder werkt het in Google US, Canada, BraziliŽ, Mexico, Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en IsraŽl.

Zoektermen als: homosexuality, lesbian, transgender, marriage equality, New York Pride, gay en bisexual zorgen er voor dat je Google zoekbalk veranderd in een holebi zoekbalk geheel in de kleuren van de regenboogvlag, symbool van holebi's en trans personen wereldwijd. Aaron Brindle, woordvoerder van Google zei dat de tool gedurende de komende tien dagen actief blijft. De tool wordt ook wel de gay easter egg genoemd omdat het opduikt als een leuke verrassing net zoals het plots vinden van paaseieren in de tuin.

Het is niet de eerste keer dat Google zijn solidariteit toont met de holebi en transgender gemeenschap. Regelmatig waren er soortgelijke acties. De ene keer kleurde de Google letters in de regenboogkleuren, de andere keren bracht men een holebi doodle, zo bracht men vorig jaar rond Valentijn een leuke holebi doodle. Ook vorig jaar startte Google de campagne: 'Legalise Love' om op te komen voor holebi rechten wereldwijd waarbij men de campagne begon in de meest homofobe landen. Google liet toen weten dat men in de eerste plaats wil dat holebi's overal op de werkplaats een gelijke behandeling krijgen, (Google zelf al jaren ťťn vele grootte Amerikaanse bedrijven die zijn holebi werknemers gelijke rechten geeft aan die van gehuwde hetero koppels), daarnaast wordt er ook gestreefd naar dat er in zoveel mogelijk landen het burgerlijk huwelijk opengesteld voor homo's en lesbiennes, en hoopt men zoveel mogelijk landen onder druk te zetten om homofobe wetten te schrappen.

Stonewall rellen - 28 juni 1969:
In de jaren 60 werden holebi's, travestieten en transgenders regelmatig lastig gevallen door de politie met zogenaamde razzia's waarbij ze vaak hardhandig tewerk gingen. Tijdens de zogenaamde White Night Riots vielen vele gewonden nadat de politie horeca zaken binnen vielen waar veel holebi's kwamen. De politie sloeg de klanten met stokken en vernielde de inrichting. In 1969 waren voornamelijk travestieten en homo's het meer dan beu en braken met hulp van lesbiennes en transgenders de Stonewall rellen uit (28 juni 1969). Holebi's, travestieten en transgenders pikten het niet langer dat de politie hen lastig viel waarna er hevige gevechten uitbraken waarbij de holebi's e.a op de vuist gingen met de politie, een hele buurt werd vernield maar de holebi's hielden stand. De dagen daarna kwamen duizenden mensen de straat op in de buurt van Christopher street met slogans als Gay Power en Gay Rights Now! Vanaf toen gingen holebi's zich verenigen en ontstonden de eerste rechtenorganisaties voor homo's, lesbiennes, travestieten, transeksuelen enz. Die bovendien voor het eerst ook steun kregen van hetero's. Harvey Milk was ťťn van de mede vechters en oprichters van de eerste holebi en trans rechten organisaties in de VS.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
BEROEMDE STONEWALL RELLEN WORDEN VERFILMD (2013)
STRIPVERHAAL OVER STONEWALL RELLEN OP KOMST (2013)
GOOGLE, APPLE, MICROSOFT EN VELE ANDEREN SAMEN VOOR HOLEBI EN TRANS IN LONDEN (2013)
GOOGLE START WERELDWIJDE CAMPAGNE VOOR HOLEBI RECHTEN (2012)

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HUIS MET HOLEBI REGENBOOG KLEUREN VLAK OVER HUIS VAN HOMOFOBEN HIELD EERSTE HOLEBI HUWEIJK + VIDEO
AMERIKAANSE ORGANISATIE VAN ARTSEN WIL EINDE HOMO BLOED VERBOD
NEDERLANDSE HOLEBI'S VAKER SLACHTOFFER VAN CRIMINALITEIT, EN AANVAARDING VAN HOLEBI JONGEREN KAN BETER
REGIONALE AFDELING VAN EXODUS GAAT DOOR MET HOLEBI'S GENEZEN
MARINE VETRAAN WINT MR GAY USA EN ZAL ZIJN LAND VERTEGENWOORDIGEN TIJDENS DE MR GAY WORLD VERKIEZINGEN IN ANTWERPEN
UZ GENT: HORMOON BEHANDELING VOOR TRANS PERSONEN IS VEILIG - EN BOVENDIEN NUTTIG VOOR ANDERE ZAKEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 25 June, 2013 en 2873 keer gelezen.