Controversieel onderzoek: stress bij moeder verhoogt kans op holebi kind!

Hét homogen hebben wetenschappers nog altijd niet gevonden, maar steeds meer komen ze wel met veronderstellingen over hoe homoseksualiteit ontstaat. Zo kwam de Amsterdamse neurobioloog Dick Swaab vorige week in weekblad Knack met de stelling: 'Of je heteroseksueel, biseksueel of homoseksueel bent, kan je niet zelf kiezen, dat ben je al bij de geboorte. Maar als je moeder tijdens de zwangerschap veel stress heeft is de kans groter dat haar kind homoseksueel kan zijn". Volgens Swaab gaat het stresshormoon langs de placenta passeren en de hormoonproductie van het kind onderdrukken. Een jongen zou dan minder testosteron aanmaken.

Jan Hautekiet ging gisteren in zijn Radio 1 programma door op het onderwerp. Folosoof Andreas De Block (K.U Leuven) zei dat het waar is dat prenatale blootstelling aan hormonen een effect heet op de seksuele oriëntatie, maar zei ook dat het beter is voorzichtiger te zijn met zulke uitspraken. Want ja zoals te verwachten komen er veel verontwaardigde reacties op de uitspraak van Swaab. Een dame zei: "Man, man waar zijn we mee bezig? Zelf ben ik een stressbeest, altijd geweest, en mijn zoon heeft mijn stressgen gekregen en verder is hij hetero. Bekende homo Sven Pichal zei: "Dit moet ook lastig nieuws zijn voor moeders van homo's, alsof het hun schuld is, en zij iets fouts heeft gedaan, dat is natuurlijk niet zo. Pichal zegt verder dat hij het wel goed vind dat de wetenschap op zoek gaat naar antwoorden, omdat het kan bevestigen dat homo zijn geen keuze is of een modegril.

Filsofoof De Block zei nog: "Het homogen, het erfelijke is één deel van het verhaal. Hormonen zijn een ander deel, perinatale omgevingsfactoren nog een ander, het is dus een combinatie van verschillende factoren tijdens de zwangerschap. Een zwangere vrouw met stress kan een kind krijgen dat hetero is, een vrouw zonder stress kan een kind krijgen dat homo is. Het gaat altijd maar om het vergroten van de kans." Zo kwam de Canadese psycholoog Anthony Bogaert met de stelling dat er indirecte tekenen zijn dat het immuunsysteem van een vrouw telkens als ze zwanger is van een jongen steeds sterker reageert op de onbekende mannelijke foetus, wie oudere broers heeft, heeft dus meer kans om homo te zijn. Ander onderzoek wees dan weer uit dat de wijsvinger van de meeste homomannen even lang of langer zijn dan hun ringvingers zoals bij vrouwen. Bij lesbiennes is de verhouding zoals bij mannen kortere wijsvingers dan ringvingers.

Verder gaan op de theorie van Swaab vraagt men zich af hoe men dan het volgende kan verklaren. Een man uit Duffel zei: "Ik ben de trotse vader van een eeneiige tweeling van wie de ene een echte macho is en de andere een homo. uit dezelfde buik maar zo anders. We hadden het al snel na de geboorte door, de ene is wat afstandelijk de andere knuffelt graag. Dit is gewoon hoe ze zijn, en ze zijn gewoon geweldig, ik hoef niet te weten waarom de ene homo is en de andere niet".

EXTRA : Links naar eerdere onderzoeken rond ontstaan holebi seksuele geaardheid
HOMOSEKSUALITEIT WORDT BEPAALD DOOR BIOLOGIE - ONDERZOEK UIT 2007
AMERIKAANS ONDERZOEK UIT 2007
HOLEBI ZIJN NIET GENETISCH MAAR START WEL IN DE BAARMOEDER - 2012
OGEN VERTELLEN OF JE HOLEBI OF HETERO BENT - 2012
MOEDERS EN TANTES VAN HOMO'S ZIJN VRUCHTBAARDER - 2012

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HOLEBI'S MOGEN NIET TROUWEN MAAR WEL SAMEN STERVEN IN ITALIAANS STADJE
HOMOFOBEN PLANNEN PROTEST TEGEN HOLEBI'S TIJDENS TOUR DE FRANCE
UNIEK ROZE BOOT MET OUDERE HOLEBI'S OP VAKANTIE DOOR NEDERLAND
BEROEMDE HOMO BLOGGER SUPER BLIJ MET ZOONTJE + FOTO'S
BRUTAAL POLITIE GEWELD OP HOMO'S WEGENS FUTILITEIT IN NEW YORK + VIDEO
HOLEBI'S DAGEN VLAANDEREN UIT MET LEVEND TAFELVOETBAL TIJDENS DE GENTSE FEESTEN + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: gazet van Antwerpen van 13.06.2013

Dit bericht is gepost op 13 June, 2013 en 3988 keer gelezen.Reageer op dit bericht: