11-jarige homo wint strijd tegen holebi fobe politicus.
Een 11-jarige heeft zijn strijd gewonnen tegen een anti holebi politicus. De jongen kon StudentFirst, een grote onderwijs organisatie, ervan overtuigen de Republikeinse politicus John Ragan geen Reformer of the Year award te overhandigen vanwege diens homofobe standpunten.

Marcel Neergaard, 11, startte samen met zijn familie de petitie MoveOn.org die aandacht vroeg voor het feit dat de Republikeinse politicus John Ragan voorstander was van de Classroom Protection Act, een wetsvoorstel waarbij het onderwijzers zou verboden worden om te praten over seksualiteit die in strijd is met de menselijke voortplanting, daarbij zou men ook niet mogen reageren op anti holebi pesters en praten over holebi en transgender thema's. Om die reden startte Marcel een petitie, ook omdat hij op school gepest werd en men daar niets aan deed.

De 11-jarige Marcel is uit de kast als homo en noemt zichzelf een homo activist met een toekomst als muzikaal acteur. In zijn eerste bericht vertelde hij dat hij op school werd gepest omdat hij anders is en liet weten dat de enige reden waarom hij geen zelfmoord pleegde was dat hij zijn ouders en broertje geen verdriet wilde aandoen. Maar toen hij hoorde over het wetsvoorstel van de politicus John Ragan stond het huilen hem nabij, want als het wetsvoorstel het zou halen zou dat betekenen dat zijn onderwijzers niet mogen ingrijpen wanneer hij gepest wordt omwille van zijn geaardheid. Kort nadat Marcel samen met zijn ouders een petitie had opgericht tegen het wetsvoorstel en tegen het feit dat de politicus een Reformer of the Year award zou krijgen van de onderwijs organisatie StudentFirst kwam er veel media aandacht en al snel tekenden duizenden de petitie. Het resultaat mag er zijn, de onderwijs organisatie liet weten dat de politicus de award niet meer zal krijgen en het wetsvoorstel werd eerder niet goedgekeurd.

Michelle Rhee van de onderwijs organisatie zei: "Onze kinderen beschermen is prioriteit, zonder een veilige leeromgeving kunnen onze kinderen niet bereiken wat ze kunnen bereiken. Als StudentFirst geloven we daar sterk in, en staan we achter Marcel in support van de federale safe Schools Improvement Act en de Student Non-Discrimination Act, en zijn we voorstander van gelijkaardige voorstellen in onze active staten. We roepen politici op om deze zaken te steunen en onze kinderen te beschermen tegen pesterijen en discriminatie. Eerder droeg onze organisatie John Ragan voor als Reformer of the Year, maar toen Marcel er ons op wees dat hij een wetsvoorstel had ingediend dat een schadelijke school omgeving zou creŽren met vrijheid om te pesten en het stilzwijgen van homoseksuele thema's zijn we gezamenlijk tot het besef gekomen dat deze man de award niet verdiend, omdat dit niet is waar wij voor staan. Wij hebben dit laten weten aan Ragan en hij zal dan ook geen award krijgen.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
VIDEO SPELLETJES HELPEN TEGEN HOMOFOBISCH GEPEST + VIDEO 11 JARIGE

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
EINDELIJK GELIJKER RECHTEN VOOR DUITSE HOLEBI'S - OPDOFFER VOOR ANGELA MERKEL
BELG CHARTER TEGEN HOMOFOBIE IN DE SPORT
ONDERZOEKS RESULTATEN BETREFFENDE AANVAARDING VAN HOLEBI'S IN 39 LANDEN
ENGELAND EN WALES NOG TWEE STAPPEN TE GAAN VOOR LEGALISATIE VAN HET HOMOHUWELIJK
BEROEMDE HOMO BLOGGER SUPER BLIJ MET ZOONTJE + FOTO'S
2de HOMOFOBE MOORD IN 1 MAAND TIJD IN RUSLAND - MET DANK AAN DE OVERHEID
HOMO ZANGER BRENGT LEUKE HOLEBI MUZIEK VIDEO'S UIT - NIEUWSTE MET TOONS DOOR JOE PHILLIPS + 2 VIDEO'S
NIEUW JURIDISCH ZINE BRENGT ANALYSE RECHTSPOSITIE LESBISCHE MEEMOEDER IN BELGIE
AMERIKAANS MEXICAANS ACTEUR KOMT UIT DE HOLEBI KAST
HETERO DOCHTER VAN EX PRESIDENT KOMT OP VOOR HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 07 June, 2013 en 3156 keer gelezen.