Eerste homo prof voetballer is een feit - hij is 26 en Amerikaan.


De Amerikaanse prof voetballer Robbie Rogers, 26, keert terug naar het voetbal, waarmee hij meteen de eerste actieve openlijke homo voetballer ooit wordt. In februari van dit jaar kwam Rogers uit de holebi kast maar liet toen meteen ook weten het prof voetbal vaarwel te zeggen. Maar nu heeft hij een contract getekend bij Los Angeles Galaxy en gaat hij dus opnieuw voetballen.

In februari was Rogers nog van mening dat actief voetballen als homo geen optie was. Op voetbaltribunes worden spelers van de tegenstander nog wekelijks uitgemaakt voor homo, daarnaast stelt men ook vaak dat homo's niet kunnen voetballen en dat voetbal en homo zijn niet samen gaat. Wat er voor zorgde dat nooit eerder een homo voetballer uit de holebi kast kwam. En toen dat wel een keer gebeurde was dat meteen het einde van de carričre. Vorig jaar kwam de Amerikaanse profvoetballer David Testo uit de kast maar daarop kwam veel protest, bleven aanbiedingen van clubs uit en kwam er een einde aan Testo's carričre.

Een jaar later ziet het er anders uit en is men blijkbaar klaar voor de eerste openlijke homo prof voetbal. Rogers liet weten dat hij geďnspireerd raakte om terug te gaan sporten na de campagne van Nike die op zoek ging naar een holebi sporter. Ook de coming out van de prof basketballer Jason Collins gaf hem moed. Rogers geeft toe dat hij in het begin bang was en zich nu een beetje een lafaard voelt omdat hij de voetbalwereld eventjes verliet, maar hij kon zijn sport duidelijk niet missen en is dus terug van weg geweest. Hopelijk is dit het startsein voor de coming out van nog meer homo voetballers wereldwijd.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
CYBERACTIVISTEN VAN ANONYMOUS KOMEN OPNIEUW OP VOOR HOLEBI'S
UNIEK STRIPALBUM OP KOMST OVER BEROEMDE EN BERUCHTE HOLEBI EN TRANS RELLEN + VIDEO
ENGELAND EN WALES ZITTEN IN FASE 3 VAN 5 OMTRENT HOMOHUWELIJK
UNIEK KERK VAN SCHOTLAND STAAT TOE DAT HOLEBI'S PRIESTER WORDEN
110 VLAAMSE GEMEENTEN EN STEDEN LIETEN HOLEBI VLAG WAPPEREN
VIDEO SPELLETJES HELPEN TEGEN ANTI HOLEBI PESTEN
ANTWERPEN IS KLAAR VOOR DE WORLD OUTGAMES (Holebi spelen en evenement en parties)

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 26 May, 2013 en 3948 keer gelezen.