Kerk van Schotland staat toe dat holebi's priester worden.

De algemene vergadering van de Church of Scotland heeft gisteren een voorstel goedgekeurd waardoor holebi's priester kunnen worden. Progressieve parochies kunnen nu zelf kiezen of ze al dan niet afwijken van het officiŽle beleid rond homoseksualiteit.

De discussie rond holebi priesters begon vier jaar geleden toen de Schotse Kerk een openlijke homo als priester aanstelde, waarna er enkelen de kerk verlieten waarop een theologische commissie werd aangesteld die zich over het onderwerp moest buigen. Gisteren zijn ze er dan eindelijk uitgeraakt met een compromis waarbij parochies zelf kunnen kiezen. Het is wel nog niet voor meteen dat holebi's (zowel homo's als lesbiennes) meteen priester mogen worden, de teksten moeten nog voorgelegd aan de regionale raden van de kerk en zouden dan in 2015 definitief worden goedgekeurd. Hoewel velen het als historisch en fantastisch beschouwen zijn er 'natuurlijk' ook tegenstanders.

Extra:
Ook in de Episcopale en de Anglicaanse kerken worden holebi's toegestaan om priester te worden, ook deze kerken kiezen zelf of ze dit al dan niet toe staan. De Anglicaanse Afrikaanse kerken weigeren hoofdzakelijk holebi's als priester.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
ALLEREERSTE HOMOHUWELIJK OP BONAIRE VOLTROKKEN
COUNTRY ZANGERES EN VROUW TROTSE MAMA'S VAN TWEELING
TWEELING BROER VAN HOMO TOP SPORTER KRIJGT T-SHIRT OMDAT HIJ VAAK WORDT AANZIEN ALS ZIJN BROER
BORIS DITTRICH WINT JOS BRINK PRIJS 2013
HOMO IN ELKAAR GESLAGEN IN OOST VLAANDEREN
UNIEK BRAZILIE STAAT TOE DAT HOLEBI'S OOK TROUWEN IN DE STATEN WAAR HET HOMOHUWELIJK NOG NIET LEGAAL IS
BIJNA HELFT VAN EUROPESE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS LAST VAN HOMOFOBIE
BRUSSEL EN GENT WORDEN SAMEN MET 14 ANDEREN RAINBOW (holebi) CITIES

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 21 May, 2013 en 2625 keer gelezen.