Amerikaanse tiener gearresteerd wegens lesbische relatie.
Een tiener uit het Amerikaanse Florida is gearresteerd en van school gegooid omdat ze een lesbische relatie had. Het meisje wordt aangeklaagd voor onzedelijk en wellustig gedrag met een minderjarige. Kort voor haar afstuderen kreeg ze te horen dat ze ook niet meer welkom is op school.

Katilyn Hunt (foto) was een populaire studente op de Sebastian River High School waar ze zowel aan cheerleading als aan basketball deed. Hunt begon een relatie met een medestudente. Katilyn was toen 17 jaar haar vriendin 15. De ouders van deze laatste waren alles behalve blij met deze relatie, de ouders van Katilyn hadden er geen problemen mee. Toen Katilyn recent 18 jaar werd stapte de ouders van haar vriendin naar de politie waarna ze werd gearresteerd.

Volgens de moeder van Katilyn willen de ouders van haar vriendin alleen maar haar dochter kapot maken en vinden ze dat Katilyn hun dochter lesbisch heeft gemaakt en noemen holebi zijn verwerpelijk. Katilyn's moeder heeft geen problemen met de seksuele geaardheid van haar dochter maar is er kapot van dat ze nu achter de tralies zit. Er wordt nu 2 jaar huisarrest en 1 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf geŽist tegen Katilyn. Haar ouders vragen mensen een petitie te ondertekenen die vraagt de eis te verwerpen of te verlagen.

Extra:
Katilyn werd gearresteerd omdat je als meerderjarig geen seksuele relatie mag aangaan met een minderjarige, ook niet als dat gebeurd met wederzijdse toestemming. De wet is er ooit gekomen om minderjarigen te beschermen tegen seksueel misbruik door een volwassene. In ons landje is de wet even strikt. De Belgische wet zegt dat minderjarigen pas vanaf 16 jaar seksuele omgang mogen hebben. Jongeren onder de 16 jaar kunnen volgens de wet geen toestemming geven voor seks. Seks met een jongere onder de 16 jaar is dus altijd strafbaar, zelfs wanneer de minderjarige toestemde met het seksueel contact. Wanneer de minderjarige jonger is dan 14 jaar, spreekt men van verkrachting. Wanneer de jongere ouder is dan 14 jaar maar jonger dan 16, is er sprake van aanranding. (Hierbij maakt het trouwens niets uit of het gaat om een jongen of een meisje.) Een relatie zonder seksueel contact mag wel. Op voorwaarde dat de ouders van de minderjarigen toestemmen. Hier mag worden opgemerkt dat het raadzaam zou zijn om elk geval apart te bekijken in het geval van Katilyn zou de rechter kunnen besluiten dat 15 jaar geen kind meer is en dat het meisje in kwestie oud genoeg is om te beseffen wat ze doet. Maar helaas is de wet de wet en was Katilyn strafbaar, dat zou ook zo zijn geweest wanneer Katilyn heteroseksueel was geweest, maar in dit geval komt er nog de homofobe houding van de ouders van haar vriendinnetje bij.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
TWEELING BROER VAN HOMO TOP SPORTER KRIJGT T-SHIRT OMDAT HIJ VAAK WORDT AANZIEN ALS ZIJN BROER
BELGISCHE VERSIE QUEER KIDS (holebi) IN AMERICA OP KOMST
BIJNA HELFT VAN EUROPESE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS LAST VAN HOMOFOBIE
BORIS DITTRICH WINT JOS BRINK PRIJS 2013
UNIEK BRAZILIE STAAT TOE DAT HOLEBI'S OOK TROUWEN IN DE STATEN WAAR HET HOMOHUWELIJK NOG NIET LEGAAL IS
ACTEUR NEIL PATRICK HARRIS PRESENTEERT VOOR VIERDE KEER DE TONY AWARDS
12de AMERIKAANSE STAAT WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
BOEK VOORSTELLING - JE LEVEN ZAL VERANDEREN NA HET LEZEN VAN DIT BOEK

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 20 May, 2013 en 2175 keer gelezen.