NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Holebi's aangevallen in St Petersburg en in GeorgieVandaag op Internationale Dag tegen Homofobie werden er wereldwijd verschillende activiteiten georganiseerd voor en door holebi's en sympathisanten. In landen waar het voor

holebi's en transgenders niet zo vanzelf sprekend is om uit te komen voor de eigen seksuele geaardheid werden vreedzame kleine optochten gehouden, zoals in het Russische St
Petersburg en in GeorgiŽ. In beide landen werden de holebi's aangevallen door homofoben.

St Petersburg:
Vandaag kwamen 150 dappere Russische holebi's en trangenders in St Petersburg op straat n.a.v de Internationale Dag tegen Homofobie. Dappere holebi's omdat in St Petersburg het bij wet verboden is voor holebi's om vreedzaam te demonstreren. Ze protesteerden vooral tegen haatmisdaden tegen holebi's en transgenders in Rusland. De groep holebi's stapte samen door de straten met enkele soldaten, moeders, vaders en afgevaardigden van een anti discriminatie centrum. Er werden ook enkele regenboog ballonnen opgelaten om de 23-jarige Vladislav de herdenken die vorig jaar werd verkracht, mishandeld en vermoord omdat hij homo was. En ook al telde de protestmars niet meer dan 200 mensen toch was ze de grootste in zijn soort in het land waar homofobie wordt gepredikt door de overheid. En zoals steeds wanneer Russische holebi's op straat komen was er een tegen betoging en werd er geweld gebruikt tegen de holebi's en sympathisanten. Een groep van 150 homofoben droegen borden van slachtoffers van pedofielen, riepen homofobe woorden en smeten met rookbommen en stenen naar de holebi's. Gelukkig liep het dit jaar niet volledig uit de hand omdat de politie tussen beide kwam en de holebi en trans demonstranten afvoerden met een busje weg van de homofoben. De Coming Out organisatie uit St Petersburg die de holebi demonstratie organiseerde zei dat de homofobe wetgeving vandaag toonde dat de tegen demonstranten zich beter hadden georganiseerd, maar dat langst de andere kant de grote opkomst van holebi's en sympathisanten in opstand komen, vooral het support van hetero's doet de Russische holebi's goed. Ook hetero's riskeren straffen in St Petersburg wanneer ze opkomen voor holebi's.

GeorgiŽ
Ook in GeorgiŽ werden vandaag holebi's aangevallen. Een klein groepje van holebi's, hooguit 200 mensen, kwamen samen in een vreedzame demonstratie n.a.v de Internationale Dag tegen homofobie. De groep was nog niet vertrokken of werd al aangevallen door ruim 1000 homofoben en extremisten, er vielen 16 gewonden onder de holebi's. De homofoben waren al voor de groep holebi's aangekomen en riepen slogans als stop homofobe propaganda in GeorgiŽ. De Orthodoxe kerk had eerder de holebi protestmars veroordeeld en bestempeld als een belediging van de tradities in het land. De burgemeester van Tbilisi waar de holebi demonstratie door ging had eerder gezegd dat holebi's het recht hebben om vreedzaam te demonstreren, ook de eerste minister van het land had al laten weten dat holebi's de dag tegen homofobie mochten vieren en dat de holebi's zouden worden beschermd. Dat gebeurde deels doordat toen alles uit de hand liep de holebi's konden worden wegvoert met enkele bussen, die vervolgens werden aangevallen door de homofoben die er stenen naar gooiden, er sneuvelde enkele bus ramen waarbij enkele holebi's gewond raakten.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 17 May, 2013 en 2162 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys
31 december 2019 - H.I.M New Years Party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Maak kennis met jongste Vlaamse transgender meisje.

 

Ouders Marieke Vervoort niet te spreken over, en kapot van foto's in New York Times

 

New York Times volgde Marieke Vervoort tot aan haar dood en publiceert haar verhaal en nooit eerder getoonde pakkende foto's.

 

Nieuwe Belgische holebi & trans+ website, info, regenboogtoeren ...

 

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 


Buitenlands nieuws

Nederland wil af van discriminatie van homo's en biseksuele mannen voor bloeddonatie.

 

Voor het eerst meer hetero mannen besmet met hiv-virus dan homo's.

 

Oude kerk wordt omgevormd tot holebi & transgender daklozen centra.

 

Nieuw Nederlandstalig boek: Fluwelen woede, opgroeien als homo in een hetero mannenwereld.

 

Nederlandse partijen willen discriminatie van holebi's e.a in Nederlandse Grondwet.

 

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 


Showbizz nieuws

Mannen danskoppel schreef geschiedenis in wereldwijde populaire danswedstrijd.

 

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.