Brazilie staat toe dat holebi's ook mogen trouwen in de 13 overige staten.Brazilië heeft 27 staten, in 14 daarvan kunnen holebi's trouwen. De Hoge Raad voor Justitie heeft gisteren beslist dat notarissen homohuwelijken niet mogen weigeren en dat ze partnerregistraties moeten omzetten in huwelijken als koppels dat wensen. Dit betekend dat er ook buiten de tien staten waar het homohuwelijk nu al legaal is holebi's mogen trouwen.

Vanaf nu kunnen Braziliaanse holebi's niet enkel in de tien staten trouwen die het homohuwelijk al legaliseerde, maar ook in de 13 andere staten. Door de uitspraak van de Hoge Raad voor Justitie kunnen rechtbanken, rechters en notarissen niet langer dwars liggen wanneer het gaat om een homohuwelijk. Omdat rechtbanken vaak arresten volgen van de Hoge raad is de uitspraak een overwinning voor de Braziliaanse holebi gemeenschap. Er is geen vrees voor tegenwerking van het Hooggerechtshof omdat de voorzitter Joaquim Benedito Barbosa Gomes, ook voorzitter is van de Hoge raad voor Justitie. Gomes liet eerder al weten dat discriminatie op basis van seksuele geaardheid niet kan.

De 14 Braziliaanse staten die het homohuwelijk al wettelijk legaliseerden zijn: São Paulo, Paraná, Mato Grosso do Sul, Espírito Santo, Bahia, Alagoas, Sergipe, Piauí, Ceará, het federale disctrict Brazilia, Rio de Janeiro, Paraíba, Rondônia en Santa Catarina. Na de uitspraak van de Hoge raad zullen homo en lesbische koppels ook kunnen trouwen in de 13 andere staten waar het homohuwelijk (nog) niet wettelijk is.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
PRIMEUR - NOG DRIE BRAZILIAANSE STATEN WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN (Mei 2013)
UNIEK - SOMMIGE PROVINCIES LATEN HOLEBI'S LEGAAL TROUWEN IN CAMBODJA ZONDER AANPASSING VAN DE WET. (Mei 2013)
ELFDE AMERIKAANSE STAAT MET HOLEBI HUWELIJK IS EEN FEIT (Mei 2013)

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
2 JONGEREN 48 UUR IN BRUSSELSE KOOI OPGESLOTEN
12de AMERIKAANSE STAAT WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
BRUSSEL EN GENT WORDEN SAMEN MET 14 ANDEREN RAINBOW (holebi) CITIES
VERENIGDE NATIES BRENGT STERKE VIDEO BOODSCHAP TEGEN HOLEBI EN TRANSFOBIE + video
OPENLIJKE HOLEBI ACTEURS EN ACTRICES MOGEN EINDELIJK HETERO ROL SPELEN
HOLEBI VLAGGEN KLEUREN VLAAMSE ARDENNEN
ACTEUR NEIL PATRICK HARRIS PRESENTEERT VOOR VIERDE KEER DE TONY AWARDS
HOMO OP GRUWELIJKE WIJZE VERMOORD NA COMING OUT

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 15 May, 2013 en 2730 keer gelezen.