NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Regenboogvlaggen kleuren Vlaamse Ardennen tvv holebi's.

Op vrijdag 17 mei hangen tientallen gemeentebesturen in Vlaanderen en Brussel een regenboogvlag uit naar aanleiding van de internationale dag tegen homofobie en transfobie. In de Vlaamse Ardennen wist de holebi jongerengroepToeterniettoe maar liefst 10 gemeenten te overtuigen; Zwalm, Lierde, Wortegem-Petegem en Maarkedal nemen voor het eerst deel aan de actie.

Steeds meer gemeenten hangen een regenboogvlag uit op 17 mei. Ze tonen daarmee hun solidariteit met de holebi- en transgendergemeenschap en beklemtonen zo dat ze deze minderheid in hun beleid een plaats willen geven. Toeterniettoe, de regionale afdeling Vlaamse Ardennen van de holebi-jongerenbeweging Wel Jong Niet Hetero, nodigde de gemeentebesturen uit de regio jaarlijks uit om zo’n regenboogvlag op te hangen aan het gemeentehuis. Ronse gaf het voorbeeld in 2006. De daaropvolgende jaren tekenden ook Oudenaarde, Brakel, Kluisbergen, Zottegem en Geraardsbergen in op de actie. Sinds dit jaar zal ook in Zwalm, Lierde, Wortegem-Petegem en Maarkedal een regenboogvlag het gemeentehuis kleuren.‘We zijn blij dat het aantal deelnemende gemeenten jaarlijks stijgt.’, zegt coördinator Gregory Vandewiele. ‘Ze geven hiermee een signaal aan de volledige bevolking dat homofobie niet welkom is in hun gemeente.’

De vereniging vroeg gemeentebesturen om meer te doen dan de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei. ‘Een dag per jaar een regenboogvlag ophangen heeft een sterke symbolische waarde. Toch roepen we gemeentebesturen op om 365 dagen per jaar aandacht te hebben voor holebi’s en transgenders.’, gaat Gregory verder. ‘Daarom stuurden we naar elke schepen van gelijke kansen of diversiteit van de deelnemende gemeenten een brief om holebi’s en transgenders niet te vergeten bij de opmaak van het nieuwe meerjarenplan. We verwachten geen enorme inspanningen, het zijn de kleine dingen die het verschil kunnen maken. We denken aan het aanbod in de plaatselijke bibliotheek, het opnemen van contactinformatie op de gemeentelijke website en in de gemeentelijke nieuwsbrief, aandacht voor het thema op school, kennis en attitude van het gemeentepersoneel, enzoverder. Wij willen gemeentebesturen daar graag bij helpen.’

Op 17 mei 2013 zullen volgende tien gemeenten uit de Vlaamse Ardennen een regenboogvlag uithangen aan het gemeentehuis (met vermelding van het eerste jaar van deelname): Ronse (2006), Oudenaarde (2008), Brakel (2008), Zottegem (2008), Kluisbergen (2011), Geraardsbergen (2012), Zwalm (2013), Lierde (2013), Wortegem-Petegem (2013) en Maarkedal (2013).

Toeterniettoe is een van de 18 lokale afdelingen van de holebi-jongerenbeweging Wel Jong Niet Hetero. De vereniging heeft een uitgebreide onthaalwerking via e-mail, chat en persoonlijke gesprekken en organiseert ontspannende en informatieve activiteiten. Om het holebi-thema bespreekbaar te maken op school en in jeugdbewegingen, heeft de jeugdvereniging een scholenwerking, waarbij een of twee scholenwerkers een getuigenis brengen en workshop begeleiden. De vereniging werkt voor en door jongeren en is steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Toeterniettoe is aangesloten bij çavaria, de belangenverdediger van holebi’s en transgenders in Vlaanderen en Brussel, en Casa Rosa, het Oost-Vlaams holebi-huis. Toeterniettoe is ook lid van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk en actief in de Stedelijke Adviesraad voor Jeugd van de Stad Ronse.


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 13 May, 2013 en 2786 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 

Er komt een Marieke Vervoort straat in kleine Antwerpse gemeente.

 

Holebi info stelt 12 finalisten Mr Gay Belgium 2020 voor + casting video en Sports4All campagne video.

 

Oost Vlaming riskeert 6 maand cel na homofobe aanval op minderjarige jongen.

 


Buitenlands nieuws

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 


Showbizz & Sport

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.

 

Amerikaanse rapper reageerde geweldig op homofobe pastor.