Homo burgemeester uit Frankrijk met dood bedreigd.


Twee weken na de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in Frankrijk kreeg een burgemeester doodsbedreigingen aan de hand van een kogel in zijn brievenbus met daarbij een artikel uit de krant waarin hij een interview gaf volgeschreven met homofobe boodschappen.

Thierry Speitel (foto) burgemeester van Sigolsheim in het oosten van Frankrijk sprak in een lokale krant over zijn toekomst plannen om te trouwen met zijn vriend en ook over het adopteren van kinderen. Kort daarna ontving de man een kogel in zijn brievenbus samen met het krantenartikel volgeschreven met haatboodschappen. Speitel liet weten er geschokt te zijn en noemt het voorval hatelijk.

Het is niet de eerste keer dat een verkozene in Frankrijk doodsbedreigingen krijgt omwille van zijn support voor het homohuwelijk. Eerder kreeg het hoofd van het Franse parlement, Claude Bartolone een brief met doodsbedreigingen en wapenkruit omdat hij één van de vele politici was die voor het homohuwelijk stemde, er werden ook bedreigingen geuit tegenover de vrouw en kinderen van de politicus. Ook de socialistische afgevaardigden Sylviane Bulteau en Hugues Fourage kregen eerder doodsbedreigingen waarbij er zelfs werd gedreigd dat hun kinderen zouden worden ontvoerd als ze voor het homohuwelijk zouden stemmen. En kort na de legalisatie van het homohuwelijk werd er een homo in elkaar geslagen door mannen die lieten weten tegen het homohuwelijk te zijn. Uit een recente poll blijkt dat 67% van de Fransen denkt dat het anti holebi protest weldra zal stoppen.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HOLEBI'S KUNNEN TROUWEN EN KINDEREN ADOPTEREN IN FRANKRIJK
FRANKRIJK HOMO IN ELKAAR GESLAGEN POLITICUS KRIJGT DOODSBEDREIGINGEN
GEWELD DOOR KOMST HOMOHUWELIJK IN FRANKRIJK LOOPT UIT DE HAND + 2 VIDEO'S

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
IN MEER DAN HELFT VAN AMERIKAANSE STATEN IS HET LEGAAL OM MENSEN TE ONTSLAAN OMDAT ZE HOLEBI ZIJN
HOLEBI ASIELZOEKERS WORDEN VAAK SLECHT BEHANDELD BIJ ONZE NOORDER BUREN
10de AMERIKAANSE STAAT MET HOLEBI HUWELIJK IS EEN FEIT
MAAND MEI IS HOLEBI MAAND - REGENBOOG HAPPENING OOSTENDE - RAINBOW PRIDE BRUGGE L SPOT TE ANTWERPEN EN MEER...
ER MOET EEN EINDE KOMEN AAN VERPLICHTE STERLISATIE VAN TRANSGENDERS ALDUS RAAD VAN EUROPA
FILM OP KOMST OVER BEROEMDE HOLEBI EN TRANS RELLEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 04 May, 2013 en 2954 keer gelezen.