Homo tieners stierven hongerdood, werden mishandeld en vermoord in kamp om hen mannelijk te maken.



Eerder kon je bij ons al lezen over Amerikaanse en Nederlandse groeperingen die therapieŽn aanbieden om holebi's hetero te maken. In Zuid Afrika is het uit de hand gelopen, en wordt een kamp leider veroordeeld wegens moord, kindermisbruik, verwaarlozing en mishandeling met als gevolg psychisch letsel, nadat enkele homo tieners en jonge jongens een hongerdood stierven, werden mishandeld en vermoord in een kamp dat beloofde van de jongens ťchte mannen te maken. De feiten speelden zich af in het Echo Wild Game Rangers camp.

De feiten kwamen aan het licht toen drie jonge homo's en vrouwelijke jongens om het leven kwamen door zware mishandeling en tenslotte een hongerdood stierven. Een foto van de 15-jarige Raymond Buys, genomen in april 2011, toont zijn toestand vlak voor hij stierf. Tien weken eerder hadden de ouders van de jongen hem naar het kamp gebracht en was hij nog in perfecte gezondheid. Toen de jongen al bijna dood was en in het ziekenhuis terecht kwam bleek dat hij tal van blauwe plekken had, een gebroken arm, brandwonden op zijn lichaam had en vele andere wonden. Hij lag vier weken op intensieve zorgen voor hij een pijnlijke dood stierf ten gevolge van de mishandeling en uithongering.

Nu 2 jaar later staat de kamp leider Alex De Koker, 49, en een medewerker Michael Erasmus, 20, terecht voor moord, kindermisbruik en verwaarlozing, met bijkomend twee zaken van mishandeling met de dood tot gevolg. Een moeder getuigde dat ze haar zoon in alle vertrouwen had afgeleverd op het kamp om hem wat mannelijker te maken. Vorige week hoorde de rechtbank de getuigenis van een jongen die een tent deelde met Raymond. Deze 19-jarige Gerhard Oostuizen zegt dat zijn vriend elke nacht werd vast gebonden in bed en dat hij niet naar het toilet mocht en dat hij werd gedwongen zijn eigen uitwerpselen op te eten, verder vertelt de jongen ook dat hij zelf bedreigd werd wanneer hij zou praten over wat hij had gezien, hij riskeerde daarbij slagen met stokken en planken met nagels op. En alsof dat nog niet genoeg was getuigde de jongen ook nog dat zijn vriend op een bepaald moment naakt op een stoel werd geplaatst, een zak over zijn hoofd kreeg en electro shocks toegediend kreeg.

Vier jaar eerder vielen er al twee dodelijke slachtoffers in het kamp. De 18-jarige Eric Calitz en de 19-jarige Nicolaas Van Der Walt. Net als Raymond werden de jongens door de kampleider omschreven als homo. De ouders van de jongens kregen een bericht via sms over de dood van hun zonen waarin stond dat ze waren overleden door een hartaanval. Later bleek uit dokters onderzoek dat de jongens waren gestorven door mishandeling, Eric was gestorven na een grote wonde op het hoofd en een bloeding in de hersenen die dood tot gevolg had. Nicolaas stierf door verstikking door een veiligheidsgordel. De beklaagden pleiten beiden onschuldig. Kampleider Alex De Koker kreeg in 2009 al eens een tijdelijke schorsing opgelegd na de dood van Eric Calitz, voor de dood van Nicolas Van Der Walt werd hij nooit veroordeeld. Het proces gaat nu verder een uitspraak wordt snel verwacht.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 April, 2013 en 4853 keer gelezen.