Echte homo prins presenteert eerste homo film in India.Op 25 april ging in de Indiase deelstaat Gujarat voor het eerst een film in première met een holebi thema. De film 'Meghadhanushya - The Colour of Life', wordt bovendien vertelt door Prins Manvendra Singh Gohi, de enige openlijke homo uit royality kringen. Hij kwam in 2002 uit de kast als homo bij zijn ouders en in het openbaar in 2006.

De film is eigenlijk meer een documentaire die gaat over de moeilijkheden die homo's ervaren in India. De film werd gemaakt door de voormalige ayurveda-arts dr. K.R. Devamani. "Als arts zag ik wat homo's ondergaan. Ik wilde de samenleving sensibiliseren." Eerder waren er in India al films met homo's te zien maar daarin werden ze afgeschilderd als rare mannen of clowns. De nieuwe film wil dat beeld veranderen en aantonen dat homo's net als andere mannen zijn. "Ik wil dat de maatschappij een ander beeld krijgt van homo's, voor we kunnen praten over holebi rechten hebben we eerst de aanvaarding van de mensen nodig," zei Prins Manvendra Singh Gohil van Rajpipla.

De film speelt zich af in de stad Ahmedebad en is opgesplitst in drie delen rond het hoofdpersonage's kindertijd, bijna volwassen tijd, en het moment dat zijn ouders willen dat hij gaat trouwen. Al in 2009 liet de prins weten dat hij van plan was een film te gaan maken over zijn leven als homo in de kast. In 2007 kwam hij in de Oprah Winfrey show waarin hij zijn verhaal vertelde van zijn coming out als eerste openlijke homo prins ter wereld. Homoseksualiteit werd pas in 2009 uit de strafwet gehaald in India. Meer info over homo prins Manvendra via Wikipedia (Engelstalig) Klik hier


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 26 April, 2013 en 4467 keer gelezen.