Frankrijk: homo in elkaar geslagen en politicus krijgt doodsbedreigingen.


Eind vorige week kon je bij holebi.info al lezen dat het uit de hand loopt betreffende anti holebi aanvallen naar aanleiding van de komende openstelling van het huwelijk voor holebi's in Frankrijk. Vandaag blijkt niet alleen dat het geweld tegen holebi's niet stopt, maar ook dat politici nu het slachtoffer worden van homofobie.

Wat sommige Fransen bezield is een raadsel. Feit is wel dat het protest tegen de legalisering van het homohuwelijk in Frankrijk niet stopt. Afgelopen weekend werden een homo en zijn vriend in elkaar geslagen en zopas raakte bekend dat het hoofd van het Franse parlement doodsbedreigingen heeft gekregen.

Zaterdag werd de 24-jarige RaphaŽl (foto links) door drie mannen geschopt en geslagen nadat hij met zijn vriend uit een club kwam in Nice. Het incident komt twee weken nadat een Nederlandse homo die in Parijs woont in elkaar werd geslagen door homofoben. RaphaŽl postte net als het andere slachtoffer een foto van zichzelf na de aanval op internet om mensen bewust te maken van het feit dat homo's het de laatste tijd moeilijk hebben in Frankrijk. RaphaŽl en zijn vriend kregen ook heel wat homofobe woorden naar hun hoofd geslingerd, het ergste is nog dat uit deze aanval blijkt dat de daders het duidelijk voorzien hadden op Franse homo's, omdat ze voor de aanval vroegen welke nationaliteit de jongens hadden, toen ze hoorde dat ze beide Frans mannen waren kregen ze raken klappen.

Het hoofd van het Franse parlement Claude Bartolone (foto rechts) kreeg dan weer een brief met daarin doodsbedreigingen en wapenkruit. In de brief stond ook te lezen: You wanted war, you've got it, en dat het toestaan van het homohuwelijk er voor zorgt dat alle Franse huwelijken kapot zullen gaan. Er werden ook bedreigingen geuit tegenover de familie en kinderen van de politicus. Afgelopen zondag was er een zoveelste protestmars in Frankrijk tegen de legalisering van het homohuwelijk, dit keer deden er 45.000 mensen aan mee. Hoe dichter de datum komt omtrent de laatste stemming over het homohuwelijk hoe meer geweld tegen holebi's.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 April, 2013 en 4255 keer gelezen.