Hetero studenten komen massaal op voor holebi's op Dag van de Stilte.Vandaag is het weer National Day of Silence, waarbij meer dan 8000 Amerikaanse scholen mee doen aan een dag van stilte tegen homofobie op school. Ook in sommige andere landen houdt men jaarlijks een Dag van de stilte om stil te staan bij het feit dan nog veel holebi's en transgenders regelmatig last hebben van homofobie.

De National Day of Silence ging voor het eerst door in 1996 en wordt jaarlijks georganiseerd door het GLSEN (Gay, Lesbian and Straight Education Network). In de eerste jaren droegen de vele studenten een monddoek (foto bovenaan) andere jaren werd dat vervangen door een plakker, en dit jaar tonen studenten tekst bordjes die ze nu massaal plaatsen op de facebookpagina die bij de Nationale Dag van de Stilte hoort. Waarom stilte? omdat blijkt dat nog veel studenten niet reageren wanneer een holebi of transgender homofobe opmerkingen krijgt, met de actie dag wil men de stilte doorbreken en roept men hetero's op om op te komen voor hun holebi en trans medestudenten.

De afgelopen jaren werd de National Day of Silence steeds populairder, waar men ooit begon met een handje vol scholen, nemen nu meer dan 8000 Amerikaanse scholen en universiteiten deel aan deze dag. En dat dit nodig is bewijzen recente cijfers over homofobie uit 2011 waaruit blijkt dat ruim 82% van de holebi en transgender studenten regelmatig te maken krijgen met homofobisch gepest en zelfs geweld. 1 op 10 liet zelfs weten zich niet veilig te voelen op school. Gelukkig zijn er ook steeds meer Amerikaanse scholen met een Gay Sraight Alliance (hetero en holebi studentengroep), meestal vooral bestaande uit hetero's met enkele holebi's, waarbij deze laatste zich meer aanvaard en veiliger voelen op school. Ook in Nederland bestaan er zulke studenten groepen. Facebookpagina van de Day of Silence: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 April, 2013 en 2861 keer gelezen.