Secretaris-generaal VN woedend over holebi haat + video.Ban Ki-moon, Secretaris-generaal van de VN, is woedend over discriminatie tegen holebi's en transgenders en gaf aan dat religie, cultuur en traditie nooit een rechtvaardiging kunnen zijn om hen grondrechten af te nemen. Het is niet de eerste keer dat Ban Ki-moon op komt voor holebi's, een jaar geleden tikte hij de Afrikaanse unie nog op de vingers voor het behandelen van homo's als tweederangs burgers.

‘Regeringen hebben de plicht om iedereen te beschermen”, zei Ki-moon in een videoboodschap aan de Oslo-conferentie over mensenrechten, seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Hij sprak zijn woede uit over de mishandeling, opsluiting en het vermoorden van holebi's en transgender personen.

“Sommigen zullen verandering tegenliggen. Ze zullen zich beroepen op cultuur, traditie of religie om de status quo te verdedigen”, zei de Zuid-Koreaan. “Zulke argumenten zijn gebruikt om slavernij, kinderhuwelijk, verkrachting binnen huwelijken en genitale verminking van vrouwen goed te praten. Ik respecteer cultuur, traditie en religie – maar ze mogen nooit een rechtvaardiging zijn voor het afnemen van grondrechten. Ban Ki-moon zei dat de wereld woedend zou moeten zijn als mensen het slachtoffer worden van discriminatie om hoe ze eruit zien of van wie ze houden. Hij deed een belofte aan alle LHBT’s ter wereld: “Ik beloof dat ik, als Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, aanvallen tegen jullie aan de kaak zal stellen en ik bij leiders zal blijven aandringen op vooruitgang." Bekijk hieronder de video rond de uitspraak van Ban Ki-Moon:


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
THE VOICE KANDIDAAT - IK SCHAAM MIJ NIET VOOR MIJN HOMO ZIJN
AANSLAG IN BOSTON IS DE SCHULD VAN HOLEBI'S EN ELLEN DEGENERES
HETERO EN HOLEBI PROTEST TEGEN VERWIJDERING HOLEBI ZEBRAPAD - INWONERS MAKEN ZELF HOLEBI ZEBRAPAD + FOTO'S EN VIDEO
UNIEK EN HISTORISCH EERSTE TRANS LIJST IS EEN FEIT
BEROEMDSTE HOLEBI KRANT VAN NEDERLAND BLIJFT BESTAAN
ROCKBAND STUURT PRO HOLEBI BOODSCHAP NAAR 8 MILJOEN FANS
STEEDS MEER AMERIKANEN PRO HOLEBI HUWELIJK
NANNY ACTRICE NU IN SERIE OVER GEHUWD MET HOMO - GEBASEERD OP HAAR EIGEN LEVEN
NEDERLANDSE HOLEBI'S PROTESTEERDEN TEGEN POETIN + FOTO'S
TV SERIES MET HOLEBI PERSONAGES ZORGEN VOOR MEER SUPPORT VOOR HET HOLEBI HUWEIJK


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 April, 2013 en 2930 keer gelezen.