NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Holebifoon waarschuwt holebi's voor afpersing via chat.
De Holebifoon krijgt, als hulplijn voor holebi’s, de laatste tijd verhalen binnen van mensen die worden gechanteerd nadat ze op een chatsite contact hadden met jongeren die eerst meerderjarig waren, maar na een paar sms-berichten minderjarig blijken.

Jan De Leeuw, verantwoordelijke voor de Holebifoon, waarschuwt voor de afpersing: “De chatter wordt dan gecontacteerd door de verontwaardigde ‘vader’ van de minderjarige of door een andere volwassene die ermee dreigt om naar de politie te stappen. Als de schrik er bij de chatters goed inzit, blijken de minderjarige en zijn omgeving toch bereid tot een minnelijke schikking. Er wordt dan gevraagd om af te spreken en het nodige geld mee te nemen. Soms wordt er ook gesuggereerd dat er na de betaling wel gelegenheid is om met de minderjarige samen te zijn.”

De Holebifoon raadt aan om niet in te gaan die duidelijke gevallen van afpersing. Sommige slachtoffers zijn echter nog te jong om die praktijken te doorprikken. “Ze raken in paniek, zien de politie en journalisten bij wijze van spreken al aan hun deur staan, zien zichzelf al als veroordeeld pedofiel door het leven gaan,” vertelt Jan, “Anderen zijn nog niet uit de kast, hebben misschien een partner en durven niet toegeven dat ze op een datingsite zitten en kunnen er met niemand over praten of durven niet naar de politie te stappen.“ Naar de politie stappen is nochtans het belangrijkste advies in zulke gevallen. “Je hoeft niet bang te zijn voor een eventuele veroordeling. Als je niet weet dat de persoon met wie je chat, nog minderjarig is of als hij zelf beweert dat hij meerderjarig is, dan doe je niets strafbaars. Het is trouwens nog maar de vraag of er minderjarigen aan de andere kant van de chat zitten”, verduidelijkt de Holebifoon verantwoordelijke.

Langsgaan bij lokale politie is een mogelijkheid of eventueel online feiten melden. “Ook als je voor je omgeving nog niet uit de kast bent, hoef je niet bang te zijn. De politie zal je niet ‘outen’ als je dat niet wil, maar de afhandeling van je klacht alleen met jou afhandelen. Bij minderjarigen is dit uiteraard anders. Dan worden de ouders wel op de hoogte gebracht,” adviseert Jan, “Belangrijk bij het neerleggen van een klacht is dat je alles in de mate van het mogelijke bijhoudt als bewijsmateriaal: gesprekken, sms’jes, alle communicatie tussen jou en die persoon/personen.”

Slachtoffers kunnen uiteraard de Holebifoon contacteren. “Wat je zeker niet moet doen is een afspraak maken met deze mensen,” waarschuwt Jan De Leeuw, “Geld geven moet je al helemaal niet doen. Je kan de sms’en negeren, maar zo zal de praktijk niet stoppen. Als je een veilig chatverkeer wil, is het beter om dit soort misbruiken zo snel mogelijk te elimineren.”


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 31 March, 2013 en 3068 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgische Bi- en homomannen hebben sinds coronamaatregelen minder losse seksuele contacten

 

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 


Buitenlands nieuws

Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.

 

Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.

 

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.