Manneke Paul wint Vlaamse Ster voor Beste Entertainmentprogramma.Zojuist zijn de Vlaamse televisiesterren uitgedeeld, en voor het eerst won er een Nederlander een ster. Paul de Leeuw won een Vlaamse televisiester voor zijn programma 'Manneke Paul' in de categorie Beste Entertainmentprogramma.

Paul was ook genomineerd voor Beste Presentator, maar met die ster ging een ander lopen. De Leeuw, die niet aanwezig kon zijn op de uitreiking vanavond omdat hij op vakantie is in Zuid Afrika zei: "De twee nominaties waren al een geweldige waardering van ons werk, dat we dan ook daadwerkelijk een Televisiester hebben gewonnen is dan ook geweldig. Ik voel me zeer vereerd om deze prijs te mogen ontvangen. Groot woord van dank hierbij aan het hele team voor de creativiteit en de fantastische medewerkers die het programma dragen."

Vanaf zaterdag 9 maart 2013 is Paul weer te zien bij de VARA op Nederland 1 vanaf 20.25 uur met zijn programma 'Langs de Leeuw' en vanaf zondag 10 maart 2013 start hij weer met een nieuwe reeks 'Manneke Paul' op VTM.

Nota:
Het is niet de eerste keer dat Paul een Belgische prijs wint. De eerste keer was de Vlaamse Geuzenprijs in 1995 voor de speelfilm Filmpje. In 2006 won hij voor de tweede keer de titel van Bekwaamste buitenlandse televisie figuur, en eindigde zijn programma 'Mooi Weer De Leeuw' als eerste in de categorie Beste buitenlandse televisieprogramma in Humo's Pop Poll. Ook in eigen land won De Leeuw tal van prijzen waaronder onder andere de Gouden Televizier-Ring met het programma Mooi! Weer De Leeuw in 2008 en de Zilveren Televizier-Ster als beste mannelijke televisiepersoonlijkheid, ook in 2008. Zijn voorlaatste award was in 2011 een 100% NL Award (Oeuvre Award).


holebi info 2013

Dit bericht is gepost op 02 March, 2013 en 3624 keer gelezen.Reageer op dit bericht: