Facebook en andere grote bedrijven komen op voor holebi's.
Verschillende Amerikaanse bedrijven zoals Facebook, Apple en Nike zeggen dat het verbod op het homohuwelijk slecht is voor zaken. De bedrijven lieten tevens weten dat ze voorstander zijn van huwelijks gelijkheid in de VS en dat ze dus mee strijden voor gelijke huwelijksrechten voor holebi's.

Facebook liet vandaag weten trots te zijn mee te strijden, samen met tal van andere grote Amerikaanse bedrijven. Veel van die bedrijven hebben inmiddels een schrijven gericht aan het hoogste hof in de VS waarin ze onder andere zeggen, dat het verbod op een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht slecht is voor zaken, daarnaast stellen ze ook dat de DOMA (Defence of Marriage Act) en Californié's Proposition 8 discriminerend is tegenover werknemers die wel een homo of lesbisch huwelijk hebben, en dat de wetten een wig drijven tussen bedrijven en werknemers.

Andere bedrijven die mee strijden voor gelijke huwelijksrechten voor holebi's zijn: Morgan Stanley, Intel Corp, Xerox Corp, AIG Inc en Cisco Systems Inc. Facebook die zich zopas aansloot is altijd al een grote voorstander geweest van gelijke rechten voor holebi's, vorig jaar lanceerden ze nog holebi icons (twee mannen en twee vrouwen) en eerder toonden ze al uitvoerig hun support voor holebi's wereldwijd.

De DOMA werd in de jaren 90 ingevoerd door Bill Clinton. Deze Defense of Marriage Act bepaalt dat de overheid alleen burgerlijke huwelijken erkent die tussen mannen en vrouwen zijn gesloten. De bepaling heeft grote financiële en juridische gevolgen voor homo- en lesbienne paren die zijn getrouwd in staten waar dat is toegelaten: de overheid erkent hun huwelijk immers niet. De maatregel kwam er destijds onder druk van de meerderheid van Republikeinen. President Obama wil de DOMA wet graag afschaffen.

Propsoition 8 is een wet die het homohuwelijk verbied in Californié. Sinds 2004 is er een welles nietes spelletje aan de gang betreffende dit voorstel, waardoor er al verschillende uitspraken zijn geweest over het voorstel, het werd enkele keren verworpen en enkele keren aangenomen. Momenteel geldt het als aangenomen, wat wil zeggen dat er een homohuwelijks verbod is in Californié. President Obama wil dit verbod graag zien verdwijnen. Wie iets meer wil weten kan dat nalezen in een holebi.info nieuws bericht van februari 2012 Klik hier

Op heden (2013) hebben achttien Amerikaanse staten grondwettelijke beperkingen die het huwelijk definiëren als een unie tussen een man en een vrouw; dezelfde beperking is opgenomen in wetten van vierentwintig andere staten. In dergelijke staten is het homohuwelijk dus verboden. Met andere woorden 32 Amerikaanse staten hebben een homohuwelijksverbod.

holebi info eigen berichtgeving. - copyright holebi info 2013

Dit bericht is gepost op 28 February, 2013 en 2678 keer gelezen.