Kleindochters Phelps verlaten holebi hatende sekte.Twee kleindochters van de holebi hatende sekte van predikant Fred Phelps hebben de Westboro Baptist Church de rug toegekeerd. Het gaat om Megan Phelps-Roper en haar zus Grace.

Beide jonge dames zijn door hun familie aan de kant gezet omwille van deze beslissing. De Baptisten kerk, voornamelijk bestaande uit familieleden van stichter en aanvoerder Fred Phelps, staat er al jaren om bekend begrafenissen te verstoren van Amerikaanse soldaten die in het buitenland om het leven kwamen, ze claimen daarbij dat het de wil van God is die wraak neemt omwille van het toekennen van gelijke rechten aan holebi's, en lopen rond met bordjes met daarop teksten als: homo's brand in de hel, God hate fags enz...

De twee kleindochters die nu niets meer te maken willen hebben met de clan lieten in de media weten niet langer te geloven dat holebi's automatisch naar de hel gaan. Daarnaast laat Megan, ook namens haar zus weten veel spijt te hebben van de homofobe uitspraken die ze in het verleden heeft gedaan. Beide jonge dames zijn nu niet meer welkom bij hun familie, en zeggen dat jammer te vinden, ze leven nu tijdelijk ondergedoken. Het is trouwens niet de eerste keer dat familieleden de clan de rug toe keren. In 2010 was er zoon Nate Phelps, die ook via de media liet weten niet langer achter de idee├źn van de clan te staan.

Extra info: De clan van Fred Phelps kwam voor het eerst in het nieuws in 1967 tijdens de begrafenis van Matthew Shepard die op brutale wijze werd vermoord omdat hij homo was. De Phelps clan demonstreerde bij Matthew's begrafenis en riep slogans als 'Matthew brand in de hel', en 'God haat homo's', en 'Aids dood flikkers'. Maar de protestactie werd in de kiem gesmoord door een tegenzet van enkele vrienden van Matthew die gekleed als engelen met grote vleugels voor Phelps en zijn groep gingen staan. Het verhaal van Matthew kreeg wereldwijde media aandacht, er werd een film over gemaakt en een toneelstuk. En zowel Elton John als Melissa Etheridge schreven er een lied over. De moordenaars van Matthew kregen levenslang maar stellen dat hun daden gerechtvaardigd waren aan de hand van de bijbel. Ondertussen protesteren de clan leden nog steeds voort op tal van (militaire) begrafenissen.


holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 07 February, 2013 en 4076 keer gelezen.