Opmerkelijk: Katholieke kerk erkend holebi ouders en relaties maar...In de aanloop naar de openstelling van het homohuwelijk in de UK maakte de Katholieke kerk uit Engeland en Wales zopas een opmerkelijke en verrassende uitspraken over holebi's die kinderen opvoeden, al zit er natuurlijk verder wel een addertje onder het gras betreffende de uitspraak.

De Katholieke kerk uit Engeland en Wales zegt in een officieel document: We erkennen dat veel koppels van hetzelfde geslacht kinderen in een liefdevolle omgeving opvoeden, maar het huwelijk, dat is iets anders, ongeacht met hoeveel liefde men een verbintenis aangaat, het huwelijk mag alleen openstaan voor man en vrouw. Volgens de kerk is het huwelijk een heilige verbintenis en stabiel instituut om kinderen op te voeden en te beschermen.

En hoewel de kerk erkend dat homo en lesbische koppels kinderen hebben, en zelfs stelt dat ze het goed doen, (wat opzich al erg opmerkelijk is) en er ook hetero koppels zijn die er voor kiezen om geen kinderen te hebben, of er geen kunnen krijgen, stelt het document dat het veranderen van de wet de legale link tussen het instituut van het huwelijk en seksuele exclusiviteit, loyaliteit en verantwoordelijkheid en zorg voor kinderen verbreekt. En dat het toestaan van het homohuwelijk subtiel maar radicaal de betekenis van het huwelijk veranderd.

Ook opmerkelijk is het feit dat men verder in het document stelt te begrijpen dat er alternatieve vormen van het huwelijk bestaan die gebaseerd zijn op gelijkheid en eerlijkheid. Verder stellen ze dat de overheid tegen de bestaande civil partnerships is, maar dat dit nu net de juiste benadering is, met andere woorden, men is voorstander van holebi huwelijken onder de civil partnerschips (legale partnerschappen) maar is tegenstander van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.


holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 30 January, 2013 en 2712 keer gelezen.