Actrice Whoopi Goldberg krijgt prijs voor inzet holebi rechten.De Amerikaanse actrice Whoopi Goldberg, 57, krijgt binnenkort een award van de mensenrechten organisatie Human Rights Watch voor haar inzet en support voor holebi rechten.

Goldberg krijgt begin februari de Human Right's Campaign's 2013 Ally for Equality award. Volgens het HRC omwille van haar uitstekende inzet voor de holebi gemeenschap en voor het opkomen voor gelijkheid voor alle Amerikanen. De actrice krijgt de prijs omdat ze openlijk haar support uitsprak ten voordele van het homohuwelijk waarbij ze in 2011 nog deelnam aan een campagne voor huwelijks gelijkheid in New York.

Whoopi is al sinds 1987 een uitgesproken mensenrechten activiste en komt sinds toen ook al op voor holebi's, in dat jaar sprak ze ook op de grote Mars van Washington waar duizenden samen kwamen voor gelijke rechten voor holebi's. In 2010 nam ze deel aan de Give a Damn campagne van zangeres Cyndi Lauper om aandacht te vragen voor discriminatie van holebi's.

Extra: Goldberg schitterde in meer dan 90 films en meer dan 70 televisieseries, enkele musicals en ze schreef ook tien boeken. Haar bekendste filmrollen zijn die in The Colour Purple en Sister Act. Ze won ook al tientallen prijzen waarbij ze een van de weinigen is die zowel een Oscar, Grammy, Tony als Emmy award won. Ze wordt daarnaast ook beschouwd als een van de best betaalde actrices allertijde. Privé is ze drie keer gehuwd geweest. Toen ze 18 was kreeg ze een dochter, Alexandrea, die nu actrice is en werkt onder de namen Alex Martin en Alex Dean. Goldberg werd op haar 34e grootmoeder toen haar toenmalige 16-jarige dochter beviel van een dochtertje, en door haar eerste man werd ze nog twee keer grootmoeder. Ze woont vandaag de dag in het gated community of Llewellyn Park in West Orange, New Jersey, het huis van uitvinder Thomas Edison dat werd gebouwd in 1920 en 23 kamers telt.

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 15 January, 2013 en 3373 keer gelezen.