Uruguay: tweede Latijns Amerikaanse land waar holebi's mogen trouwen.Uruguay wordt het tweede land in Zuid-Amerika waar holebi's vanaf volgend jaar mogen trouwen. Het parlement stemde daar dinsdag mee in, nu is de Senaat aan zet, waar nu al geweten van is dat er een ruime meerderheid ja zal zeggen.

Na ArgentiniŽ wordt Uruguay dan het tweede Latijns Amerikaanse land waar homo's en lesbiennes kunnen en mogen trouwen. Uiteraard probeerde de katholieke kerk stokken in de wielen te steken, maar de invloed van de kerk is beperkt in Uruguay. De stemming in het parlement haalde het met 81 tegen 6 stemmen. President Josť Mujica zal vermoedelijk al begin 2013 de wet bekrachtigen.

In ArgentiniŽ is het homohuwelijk legaal sinds 2010, terwijl het in Mexixo City al legaal is sinds 2009. Op 5 mei 2011 oordeelde het Braziliaanse hoogste gerechtshof dat holebi koppels die een stabiele relatie hebben dezelfde rechten krijgen als hetero koppels. In juni 2011 sloot een rechter uit S„o Paulo het eerste homohuwelijk af. Korte tijd later werd er een nationale resolutie goedgekeurd die homo en lesbische koppels toestaat hun legale partnerregistratie om te laten zetten in een huwelijk in de rechtbank.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 December, 2012 en 2464 keer gelezen.